Gartner kartoitti tietoturvahaasteet

Tutkimusyhtiö Gartner korostaa, että tietoturva tulee olemaan yrityksissä avainasia jatkossakin, vaikka joidenkin väitteiden mukaan tietoturvan merkitys alenisi lähivuosina.

Gartnerin mukaan seuraavien viiden vuoden aikana rantautuvat teknologia-aallot pyyhkivät olemassa olevat tietoturvaratkaisut mennessään, mikä lisää uhkia niin uusissa kuin vanhoissakin it-ympäristöissä.

Tutkimusyhtiö on kehittänyt hypekäyrän (hype cycle) uhkien kartoittamiseksi. Gartner IT Security Summitissa Lontoossa esitelty käyrä varoittaa muun muassa välittömistä hyökkäyksistä, jotka alkavat ennen kuin haavoittuvuuteen on saatavilla paikkaus.

Muita käyrässä mainittuja haasteita ovat esimerkiksi kämmenlaitteissa yleistyvät virukset, vakoiluohjelmat, jotka välittävät käyttäjätietoja mainostajille, pikaviestiroskaposti, eli spim, kyberterroriuhista hypettäminen, mikä heikentää luottamusta enemmän kuin itse hyökkäykset, identiteettivarkaudet sekä wlan-verkot, jotka on suojattava.

- Aina kun uusia teknologioita esitellään tai bisneksen perustat muuttuvat, johdon fokus rahoituksen ja voimavarojen suhteen kohdistuu vanhasta uuteen, mikä aiheuttaa tietoturvarailon. Tällä tavoin jokainen uusi teknologia-aalto hävittää edeltävälle tekniikalle sopineen tietoturva-arkkitehtuurin, sanoo Gartnerin tietoturvajohtaja Victor Wheatman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?