Strategiset päämäärät vuosille 2005-2010 määriteltiin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Virtuaaliyliopisto haluaa opetuspalvelut verkkoon yhteiskäyttöön

Julkaistu: 2.9.2004 8:55

Suomen virtuaaliyliopisto (SVY) on määritellyt strategiset päämääränsä vuosille 2005-2010. Tavoitteena on esimerkiksi, että yliopistolaitokseen syntyisi intensiivinen opetuksen innovaatioiden kehittämisen ja jakamisen kulttuuri, ja että yliopistojen opetuksen palveluista, prosesseista ja tietovarannoista merkittävä osuus olisi käytettävissä verkossa yhteisesti.

Muita tavoitteita ovat muun muassa opiskelijoiden ja opettajien parempi liikkuvuus ja joustava opiskelu sekä kaikki tieteenalat kattava virtuaaliopiskelu.

Strategian päivitystyötä on tehty kuluvan vuoden aikana tiiviinä prosessina SVY-konsortion johtoryhmän puheenjohtajan Matti Jakobssonin erikseen nimeämässä työryhmässä.

Johtoryhmän esitys SVY:n toiminta-ajatukseksi on, että se on suomalaisten yliopistojen yhteistyön verkosto-organisaatio, joka edistää verkostoituneiden opetus- ja tutkimuspalvelujen kehittämistä, tuotteistamista ja välittämistä yliopistojen yhteiseen käyttöön ja tarjontaan kansallisesti ja kansainvälisesti hyödyntäen kehittämistyössään uusinta tutkimustietoa.

Vuoteen 2010 tähtäävän SVY:n vision mukaan virtuaaliyliopisto on opetuksen innovaatiojärjestelmä, joka kehittää ja tuottaa yliopistoille kansainvälisesti huippulaatuisia tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntäviä opetus- ja tutkimuspalveluja.

SVY:n uutta strategiaa pohtinut työryhmä kokoontui ensikerran huhtikuussa. Tuolloin yliopisto synnytti sellaisia mielikuvia kuin mustekala, ameba, sienirihmasto, plankton, hämähäkki, leijona tai lumikko.

Mielikuvaharjoituksen jälkeen työryhmä on tehnyt tiivistä työtä kevään ja kesän aikana. Työn pohjalta SVY:n johtoryhmä päätti kokouksessaan 25. elokuuta yliopistoille lausuntokierrokselle lähtevästä toiminta-ajatuksesta, visiosta, strategisista päämääristä sekä strategisista toimenpiteistä.