Ovet auki Eurooppaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

TV Viisi pääsi SBS:n sateenvarjon alle

Suomessa toimiva TV Viisi siirtyy osaksi mediayhtiö SBS Broadcasting SA:n kansainvälistä televisiotoimintaa. Strategisen yhteistyön ohelle yhtiöt neuvottelevat myös omistusjärjestelyistä.

26.5.2004 10:29

SBS omistaa yhdeksässä eri Euroopan maassa 12 televisiokanavaa ja 53 radiokanavaa. Tv-kanavista tunnetuimpia ovat Kanal 5 Ruotsissa, TV Norge, Tanskan TV Danmark ja Kanal 5, Unkarin TV2, Belgian VT4 sekä Alankomaissa toimivat Veronica, Net5 ja SBS 6 - kanavat.

Suomessa SBS:llä on kolme osittain valtakunnallista radiokanavaa Kiss FM, Iskelmä ja Radio City. Yhtiö omistaa myös neljä kaupunkiradiota: Radio 957, Radio Sata, Radio Jyväskylä ja Radio Mega.

SBS Finland Oy:n toimitusjohtaja Leenä Ryynänen kuvaa TV Viiden tuloa mukaan SBS-kanavaksi osana konsernin strategiaa, jossa SBS haluaa toimia digitaalisen monimediaympäristön edelläkävijänä.

- Paljon puhuttu multimedia on nyt täällä, ja TV Viisi on yksi tämän alan pioneereista, Ryynänen sanoo.

TV Viiden toimitusjohtaja Jaakko Visuri on tyytyväinen uuteen eurooppalaiseen kumppaniin.

- Saamme suomalaisille sisältöjen ja viestintäteknologian kehittäjille myös eräänlaisen sateenvarjon. Ovi on nyt auki todella kansainvälisille markkinoille, Visuri visioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?