Digitoday

Uusi kommunikaattori tulkkaamaan Lotus Notesia

Julkaistu:

Suomalainen ohjelmistotalo Sofor esittelee tänään uuden ratkaisunsa, joka tuo Lotus Notesin bisnessovellukset langattomasti Nokian uuteen kommunikaattoriin. Sovellus synkronoi datan OTA-teknologiaa käyttäen Symbian-pohjaiseen työasemaan. Ratkaisu perustuu Soforin Waplane-sovellukseen ja IBM:n DB2-teknologiaan.

Ratkaisu rakennettiin alun pitäen nykyisiin kommunikaattorimalleihin, mutta jo varhaisessa vaiheessa Sofor kehitti sovellusta siten, että se tukee myös tulevia malleja. Lotus Notes valittiin siksi, että se on laajalle levinnyt ohjelmisto bisnesmaailmassa.

"IBM tarjoaa alustan mobiileille bisnessovelluksille. Sofor on ollut alusta asti kehittämässä langattomasti käytettäviä Lotus Notes -sovelluksia ja tuonut yritysdatan kännyköihin käyttäen DB2 Everyplace -alustaa", IBM:n EMEA-alueen langattoman e-business-yksikön johtaja Pekka Leppänen sanoo.

Tulevaisuudessa yritystoiminta on yhä liikkuvampaa, jolloin pääsy online-sovelluksiin on Soforin mukaan elintärkeää. Siksi yhtiö investoi voimakkaasti Mobile Product Family -tuotteisiin. Waplane-sovelluksen kehitys laajenee Symbian- ja J2ME-yhteensopiviin laitteisiin.

Kommentit

    Näytä lisää