Internetin lottohuijareita kiinni Hollannissa

Amsterdamin poliisi on pidättänyt viime viikolla 52 henkeä epäiltyinä sähköpostin välityksellä tehdyistä petoksista. Ryhmää epäillään lottohuijauksista, joissa vastaanottaja saa viestin, jonka mukaan hän olisi voittanut suuren summan rahaa.

6.2.2004 13:17

Ympäri maailmaa levinneissä viesteissä vastaanottajia kehotetaan maksamaan jollekin tilille rahaa voiton siirtokuluina.

Poliisi takavarikoi Hollannissa tekemässään ratsiassa tietokoneita, väärennettyjä asiakirjoja ja käteistä rahaa. Amsterdamin poliisi arvioi pääasiassa nigerialaisista ja muista länsiafrikkalaisista koostuneen liigan keränneen laittomalla toiminnalla noin puolen miljardin euron tuotot.

Ministeriö muistuttaa

Sisäministeriön arpajaishallinto muistuttaa, että yhden liigan paljastuminen tuskin lopettaa huijausviestien tuloa. Lottoviestien lisäksi suomalaisiin sähköpostiosoitteisiin on lähetetty runsain määrin viestejä, joissa lähettäjä uskottelee tarvitsevansa apua esimerkiksi suuren perinnön lunastamiseen tai siirtämiseen. Vastaanottajalle lupaillaan tuntuvaa palkkiota.

Sisäministeriön mukaan epämääräisiin viesteihin ei pidä vastata. Missään tapauksessa viesteissä mainituille yhteyshenkilöille ei pidä lähettää rahaa eikä antaa pankkitili- tai luottokorttitietoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?