IBM vie töitä Aasiaan

Julkaistu:

Amerikkalainen IBM aikoo siirtää noin 4 700 ohjelmistoalan työpaikkaa pysyvästi Tyynen meren toiselle puolelle. Maailman suurin tietokoneyhtiö liittyy muiden mukaan työvoiman kustannusjahtiin. Aiemmin muun muassa SAP ja Siemens ovat kertoneet vastaavista liikkeistä.
Wall Street Journalin mukaan IBM on jo tehnyt aikataulun, jonka mukaan yli 900 henkilöä saa tiedon työpaikkansa siirtymisestä Intiaan tai Kiinaan vuoden 2004 alussa. IBM on jo palkannut noin 500 ohjelmistoinsööriä Intiasta täyttämään työpaikat, WSJ kirjoittaa.

Työpaikkoja häviää eniten IBM:n Application Management Services-divisioonasta eri puolilta Yhdysvaltoja.

IBM:n edustaja James Scialaes ei halunnut kommentoida lehden tietoja. Sen sijaan hän huomautti, että valtaosa IBM:n 315 000 työpaikasta on aina sijainnut Yhdysvaltain ulkopuolella. Scialesin mukaan IBM aikoo palkata uutta väkeä ensi vuonna myös Yhdysvalloissa ainakin yhtä paljon kuin tänä vuonna.

Tutkimuslaitos IDC:N mukaan ulkomaisten työntekijöiden osuus on tänä vuonna noin viisi prosenttia Yhdysvaltain it-alan palveluista. Ulkomaalaisten ja ulkomailla tehdyn työn osuus kuitenkin kasvaa it-alan hommissa 23 prosenttiin vuonna 2007, IDC ennustaa.

Wall Street Journalin mukaan Yhdysvalloissa työpaikkansa menettävä henkilö pannaan usein vielä opettamaan hänen työpaikkansa vieneelle ulkomaalaiselle se, miten työt pitää tehdä. Luultavasti näin käy myös IBM:llä, lehti kirjoittaa.


Kommentit

    Näytä lisää