Nokian pelipuhelin kauppoihin

Nokian N-Gage-pelipuhelimen myynti on aloitettu tänään. Nokia on itse kutsunut puhelintaan pelialan merkittävimmäksi keksinnöksi sitten peliohjaimen eli joystickin.

7.10.2003 9:05

Euroopassa laite maksaa noin 300 euroa. N-Gage toimii myös matkapuhelimena, mp3-soittimena ja radiona.

N-Gage on Nokialle merkkitävä laite, sillä N-Gagen myötä Nokia siirtyy kokonaan uudelle markkina-alueelle, jossa on jo ennestään vahvoja pelureita. Esimerkiksi Nintendolla on takanaan jo vuosikymmenten kokemus kädessä pidettävien pelilaitteiden valmistuksesta.

Nokia uskoo, että N-Gage-pelipuhelinta myydään vielä tämän vuoden aikana useita miljoonia kappaleita.

N-Gage ei peliammattilaista lämmitä

Pelaaja-lehden päätoimittaja Thomas Puha ei Nokian pelilaitteesta juuri innostu. "En viitsi sanoa suoraan, mitä ajattelen", Puha kommentoi ITviikolle aiemmin tänä syksynä. Hänen mukaansa N-Gage on Nokialle pelkkä kokeilu.

Puhan mukaan N-Gagen tekniikassa on puutteita, jotka rajoittavat laitteen sopivuutta pelaamiseen. "N-Gagen tekniikassa on joitain ongelmia. Sille on vaikea tehdä pehmeää kuvaruudun vieritystä", Puha väittää.

Pehmeän kuvan vierityksen pystyi toteuttamaan jo 1980-luvun alussa markkinoille tulleella Commodore 64 -kotitietokoneella, jopa useassa tasossa samanaikaisesti.

Thomas Puhan yhdysvaltalaiset kollegat eivät ole pitäneet Nokian pelipuhelimesta ollenkaan. "Amerikkalaiset ovat olleet jäätävän kylmiä N-Gagea kohtaan", Puha on kertonut.

Nokia ei pitkään juhli

Sony tuo reilun vuoden kuluttua myyntiin oman kämmenpelikoneensa, joka tekniikkansa puolesta on ylivertainen N-Gageen verrattuna.

Sonyn laitteessa tulee olemaan 16:9-kuvasuhteen näyttö, jonka tarkkuus on 480 x 272 pistettä, kun N-Gagen näytön tarkkuus on vain 176 x 208. Sonyn laite kykenee esittämään yli 16 miljoonaa väriä, N-Gage vain 4096.

Näytön lävistäjäksi on ilmoitettu 4,5 tuumaa. Tallennusvälineenä Sonyssä käytetään kapasiteetiltaan 1,8 gigatavun kokoisia Universal Media Disc -levyjä, jotka ovat halkaisijaltaan kuuden senttimetrin kokoisia.

Sonyssa käytetään kahta 32-bittistä prosessoria. Laitteessa on useita äänikanavia tarjoava 7.1-äänijärjestelmä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?