Sisäministeriö varoittaa epämääräisistä lottopeleistä

Sisäministeriö varoitti torstaina, että internetin välityksellä levitetään epämääräisiä lottopelejä.

25.9.2003 12:00

Ministeriön mukaan suomalaisiin sähköpostiosoitteisiin on tullut viestejä esimerkiksi Hollannista. Niissä kerrotaan, että kyseisen postin vastaanottaja on voittanut lotto- tai muissa peleissä huomattavia summia rahaa.

Voiton saaneita henkilöitä kehotetaan ottamaan yhteyttä viestissä mainittuun osoitteeseen ja maksamaan jokin rahasumma voiton siirtämiseksi tai maksamiseksi. Nämä voittoilmoitukset lähetetään, vaikka vastaanottaja ei ole osallistunut vastikkeellisesti peliin.

Sisäministeriön arpajaishallinto kehottaa ihmisiä olemaan antamatta omia pankkitili- tai luottokorttitietojaan viesteissä mainituille yhteyshenkilöille. Mitä ilmeisemmin kyseessä ei ole laillisesti toimeenpantu rahapeli, vaan aiemmin liikkeellä olleisiin nigerialaiskirjeisiin rinnastettavissa oleva huijausyritys.

Esimerkiksi Hollannissa toimivalla valtiollisella De Lotto –yhtiöllä ei ole mitään tekemistä näiden viestien kanssa.

Ministeriö korostaa erityisesti, että rahapelejä saa Suomessa toimeenpanna vain rahapeliyhteisö, joka on saanut valtioneuvostolta rahapeliluvan. Valtioneuvosto on antanut rahapeliluvat yksinoikeudella Oy Veikkaus Ab:lle, Fintoto Oy:lle ja Raha-automaattiyhdistykselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?