Berliini lopetti analogiset tv-lähetykset

Ensimmäisenä kaupunkina maailmassa Berliini on siirtynyt digi-tv-aikaan lopettamalla analogiset tv-lähetykset tällä viikolla. Tästä eteenpäin television katselu maanpäällisen lähetysverkon kautta onnistuu Berliinissä vain digiboksin avulla.

Seuraavaksi analogiset tv-lähetykset aitoaan lopettaa kokonaan Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa läntisessä Saksassa.

Tähän mennessä digibokseja on myyty Berliinissä noin 170 000 kappaletta, eli hieman enemmän kuin Suomessa yhteensä. Halvimmillaan boksin on saanut Saksassa 99 eurolla. Digikanavia Berliinissä on katsojille tarjolla 24.

Kodit ovat ostaneet digiboksit lähinnä viimeisimmän kuuden kuukauden testivaiheen aikana, jolloin televisiolähetyksiä on voinut katsella maanpäällisen lähetysverkon kautta niin analogisesti kuin digitaalisestikin.

Berliinin 1,8 miljoonasta taloudesta 1,5 miljoonaa, katselee televisiota kaapeli-tv:n kautta. Oman satelliittiantennin kautta televisiota katselee 150 000 taloutta.

Analogisten maanpäällisten lähetysten loppuminen on vaikuttanut suoranaisesti vain jäljelle jääviin 150 000 berliiniläistalouteen, jotka katsovat televisiota perinteisen maanpäällisen lähetysverkon kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?