Epävarmuus jatkuu - Digitoday - Ilta-Sanomat

Luottamus it-palveluihin nousussa

Julkaistu: 16.7.2003 12:49

Tietoalojen liiton kesäkuinen luottamusindikaattori on kääntynyt nousuun odotettua paremman kehityksen vuoksi. Tietoalojen liiton mukaan suhdannekäänteestä ei voida vielä puhua sillä myynti- ja tilausodotukset olivat edelleen lähikuukausien osalta laskusuunnassa.

Tietoalojen liiton mukaan luottamusindikaattorista voidaan löytää pieniä merkkejä myönteisemmistä näkymistä. Toteutunut myynti kääntyi nousuun pitkän ja jyrkän laskun jälkeen, minkä lisäksi suhdanneodotukset jatkoivat maltillista piristymistään.

Myyntiodotukset ja tilausodotukset heikkenivät edelleen, joten lopullista tulkintaa tietojenkäsittelypalveluiden kysynnän vilkastumisesta ei voida vielä tehdä.

- Kesäajasta johtuen myynti jatkuu todennäköisesti vaimeana, Liitto ennustaa.

Myönteisenä merkkinä pidetään kuitenkin keväisten yt-neuvottelujen päättymisestä johtuvaa työllisyyden heikkenemisen pysähtymistä kesäkuussa.

Ala reagoi nopeasti kysyntään

Tietoalojen liiton toimitusjohtaja Liisa Nakari kertoo, että tietojenkäsittelypalvelut ovat muista toimialoista poiketen ala, joka reagoi erityisen voimakkaasti ja nopeasti kysynnän vaihteluihin. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin epävarma, ja monet yritykset odottavat liiketoiminnassaan ja investointipäätöksissään syksyä.

- Epävarmuutta kuvaa esimerkiksi se, että viime viikolla Tilastokeskus korjasi ylöspäin talouden toteutuneita kasvulukuja kun samaan aikaan ennustelaitokset laskevat lähivuosien talouden kasvuennusteita, Nakari selventää.