Suomi ja Viro yhtenäistävät sähköistä allekirjoitusta

Julkaistu:

Väestörekisterikeskus on sopinut Viron Sertifioimiskeskuksen kanssa maiden sähköisten allekirjoitusten ja asiakirjojen vaihdon ja yhtenäisyyden kehittämisestä. VRK liittyi kesäkuussa Sertifioimiskeskuksen openxades-projektiin
Sopimuksen mukaan Suomi ja Viro välittävät toisilleen tietoja ja kokemuksia sähköisten allekirjoitusten ja asiakirjojen hallintaan liittyvistä käsitteistä ja tekniikoista. Lisäksi maat sitoutuvat noudattamaan eurooppalaisen ja kansallisen lainsäädännön asettamia vaatimuksia sekä kansainvälisiä standardeja.

- Molemmissa maissa sähköisten henkilökorttien kehitysprojektit ovat edenneet nopeasti viime vuosina. Koska yksi kortin ja sen sisältämän varmenteen tärkeimmistä toiminnoista on mahdollisuus tehdä sähköinen allekirjoitus, on luonnollista, että kortin avulla allekirjoitetut asiakirjat tulee hyväksyä myös maasta toiseen, VRK:n Ritva Viljanen toteaa.

Allekirjoitusprojekti, nimeltään OpenXAdES, jatkuu avoimena hankkeena. Tietoa projektista on saatavilla osoitteesta www.openxades.org.

Kommentit

    Näytä lisää