Pyrkii maailmalle - Digitoday - Ilta-Sanomat

Efectelle jakelusopimus Keski- ja Itä-Eurooppaan

Julkaistu: 26.6.2003 8:59

Tietohallinnon hallintaohjelmistoja kehittävä Efecte Oy on sopinut saksalaisen DrakeEllis Systems GmbH:n kanssa tuotteidensa jälleenmyynnistä Keski- ja Itä-Euroopan markkinoille sekä Baltian maihin. DrakeEllis Systems vastaa Efecten tuotteiden jälleenmyynnistä uusissa EU-maissa kuten Virossa, Latviassa, Liettuassa, Unkarissa ja Tsekissä.

Uusi jälleenmyyntisopimus on osa Efecten kansainvälistymishanketta, jonka avulla yritys hakee kasvua uusilta markkinoilta. Se toimii jo jakelukanavan kautta muun muassa Tanskassa.

Yhtiöt tavoittelevat asiakkaikseen uusien markkinoiden it-palveluntuottajia ja suuryrityksiä. Sopimus kattaa alkuvaiheessa Efecte Asset (lisenssi- ja laiterekisteri), Efecte Inspector (laitetiedon inventointi) -tuotteiden jakelun ja myynnin ja Efecte Contractin (sopimustenhallinta). Jatkossa jakelua laajennetaan myös Efecte Helpiin (toiminnanohjaus).

Tällä hetkellä 20 henkilöä työllistävän Efecten mukaan XSP-markkinat Keski- ja Itä-Euroopassa ja Baltiassa ovat haasteelliset kasvavien ict-tarpeiden ja tuottavuustavoitteiden kasvaessa.

DrakeEllis Systemsillä on toimipiste Berliinissä-Brandenburgissa sekä paikallista toimintaa ja partnereita Pohjois-, Keski- ja Itä- Euroopassa. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Martin T. Rintanen.