Suomessa ensimmäinen IBM-postimerkki

Suomessa otettiin keskiviikkona käyttöön maailman ensimmäinen virallinen IBM-postimerkki. Merkki on tuotettu uudella, IBM:n postille toimittamalla e-business-ratkaisulla, jonka avulla yritykset voivat tilata Postimerkkikeskuksesta omilla kuvillaan varustettuja virallisia postimerkkejä.

4.6.2003 13:10

Yritysmerkki on Postin kehittelemä uusi tuote, missä yhdistyvät perinteisen postimerkin ominaisuudet ja yritysasiakkaiden toiveet uudenlaisista mainonnan kanavista. IBM:stä Yritysmerkkejä tilataan Suomen postin www-sivuilta.

Räätälöityjä merkkejä on ollut saatavissa aiemminkin esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Hollannissa, mutta näissä maissa yritysten omat grafiikat on voitu sijoittaa vain virallisten postimerkkikuvien viereen. Suomen Postin yrityksille suunnatuissa personoiduissa merkeisä sen sijaan voidaan käyttää pelkästään yritysten omia grafiikoita, postimerkkien virallisten hinta ja maatunnusten lisäksi.

Yritysten oma grafiikka tulostetaan digitaalisesti esipainetulle postimerkkiarkille. Tällä menetelmällä tuotetut merkit ovat Suomen Postin virallisia merkkejä.

Yksi euro

Yhden postimerkin hinta on yksi euro. Hinta koostuu 65 sentin postitusmaksusta ja 35 sentin mainostilamaksusta. Yritysmerkit painetaan 20 merkin arkeille. Yhdellä arkilla käytetään yhtä kuvaa ja samassa erässä voidaan tilata merkkejä viidellä eri kuvalla varustettuna.

Postin uusi sähköisen kaupan ratkaisu esiteltiin torstaina Helsingin pääpostitalossa. Tilaisuuden yhteydessä IBM tilasi maailman ensimmäisen virallisen IBM-postimerkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?