Kauppa- ja teollisuusmisteriö - Digitoday - Ilta-Sanomat

Pientyöantajan maksujärjestelmä tulossa internetiin

Verohallitus, eri ministeriöt sekä vahinko- ja eläkevakuutusyhtiöiden edustajat kehittelevät parhaillaan pientyönantajan maksujärjestelmää (palkka.fi), kertoo kauppa- ja teollisuusministeriön ylijohtaja Kalle J. Korhonen Yritys-Suomi-verkkopalvelulle

30.4.2003 12:07

Korhosen mukaan työnantajabyrokratiaa pyritään helpottamaan merkittävästi tulevaisuudessa, kun pientyönantajat ja kotitaloudet voivat hoitaa erityisellä tietokoneohjelmalla internetissä palkanmaksun sekä siihen liittyvät työnantajavelvoitteet kerralla.

- Internet-pohjaisen maksupalveluohjelman avulla työnantajat voivat laskea ja maksaa työntekijöidensä palkat ja hoitaa lakisääteiset maksut ja ilmoitukset verohallinnolle sekä työeläke- ja tapaturmavakuutusyhtiöihin. Tarkoitus on liittää tämä maksujärjestelmä YritysSuomi-portaalin osaksi tulevaisuudessa, Korhonen huomauttaa.

Korhosen mukaan mukana olevat organisaatiot ovat alun pitäen lähteneet siitä, että toimintaa kehitetään käyttäjälähtöisesti. Yrittäjät ovat esittäneet toiveita esimerkiksi sähköisten lomakkeiden käyttämisestä verkkopalvelun tarjoavien organisaatioiden kanssa. Pidemmälle menevät ratkaisut edellyttävät selvitystä myös tietoturvaan liittyvissä kysymyksissä.

Suomi kohtuullisessa asemassa

Vastaavantyyppisiä julkisen palvelun yritysportaaleja löytyy nykyisin muun muassa Englannista ja Kanadasta. Suomi on Korhosen mukaan vielä kohtuullisen hyvissä asemissa, mutta aivan selvästi YritysSuomi-verkkopalveluun ja sen jatkokehittelyyn on panostettava lisää.

Ylijohtaja Korhonen kertoo haastattelussa, että uudessa hallitusohjelmassa on neljä keskeistä yhteiskuntapolitiikan aluetta, joista yksi liittyy yrittäjyyden edistämiseen. Jokaisella lohkolla on oma ministeriryhmä, jota avustaa ohjelmajohtaja. Näin käytännön toimenpiteisiin saadaan poliittista voimaa.

- Pienyrittäjyyden edistäminen on kuulunut tehtäviini koko työurani ajan. Valtiovallan piirissä on vahvistettu jatkuvasti otetta näihin asioihin. Aloittavien ja toiminnassa olevien yritysten merkitys yhteiskunnassa ymmärretään ja tunnustetaan korkealle nykyisin myös EU:n piirissä ja muualla maailmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?