HP:n tilaa kannettavia Taiwanilta

Hewlett-Packard on päättänyt kannettavien tietokoneiden tilauksistaan oem-valmistajille. Voittajia ovat taiwanilaiset Compal Electronics, Inventec ja Quanta Computer. Hävijiä ovat korealainen LG Electronics ja taiwanilainen Arima.

HP:n valmistussopimuksista kertoo taiwanilainen Digitimes-julkaisu, joka ei nimeä yhtään tietolähdettään, mutta raportoi tilauksista silti mallikohtaisesti.

Compaqin ostoa edeltävänä aikana HP:lla oli pitkä suhde LG Electronicsiin, mutta Presario 2800:n seuraajan Presario 3000:n valmistus meni Inventecille. LGE:lle jää vielä Compaq TC1000 Tablet PC:n ja Evo M800 –bisneskannettavan tuotanto, mutta sen kerrotaan saaneet HP:n seuraavan, toukokuussa markkinoille tulevan taulu-pc:n valmistussopimuksen.

Toisen HP:n vanhan partnerin, Arima Computerin kerrotaan luopuneen edes yrittämästä toisen vuosipuoliskon valmistussopimusten saamista. Se jatkaa kesään saakka Presario 900 ja 1500 mallien tekemistä. Digitimesin lähteiden mukaan sarjaa seuraa Palivion-malliperhe, jonka valmistuksesta vastaa Quanta. Tiettävästi HP on jo lopettanut Presario 900- ja 1500-mallien toimittamisen Yhdysvaltain markkinoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?