Tallennuslaitemarkkinat piristyivät loka-joulukuussa

Maailman tallennuslaitemarkkinat osoittivat surkeasti sujuneen vuoden jälkeen yllättävää piristymistä loka-joulukuussa ja koko vuoden kutistuminen jäi 15 prosenttiin odotetun 21 prosentin asemesta. Loka-joulukuussa tallennuslaitteiden myynti kasvoi 12 prosenttia heinä-syyskuusta 5,4 miljardiin dollariin.

Compaqin osto nosti Hewlett-Packardin levymuistimarkkinoiden johtoon viime vuonna 21 prosentin markkinaosuudella. IBM:n kamppaili asemasta tasapäisesti ja sai 20 prosentin markkinaosuuden. Molemmat myivät levytallennuslaitteita noin 1,35 miljardilla dollarilla.

Juuri valmistuneet markkinatutkimuslaitos IDC:n luvut kertovat, että sekä HP että IBM ottivat 25 prosentin markkinaosuuden viimeisen neljänneksen tallennuslevyjen myynnistä. EMC Corp. oli kolmas 11 prosentin osuudella ja neljännen sijan jakoivat Sun Microsystems, Dell Computer ja Hitachi viiden prosentin osuudella.

Vuoden 2002 kokonaismuistimarkkinoita johti HP 21 prosentin osuudella. Toiseksi ja kolmanneksi suurin markkinaosuus oli IBM:llä ja EMC:llä, 17 prosenttia kummallakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?