Esteitä kaidalla tiellä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Mitnickiltä evättiin pääsy tietoturvajärjestöön

Defensive Thinking -konsulttiyhtiön perustaja ja ex-krakkeri Kevin Mitnick erotettiin vain muutaman päivän jäsenyyden jälkeen Information Systems Security Associationista. Mitnickin tausta ei tietoturvajärjestön mukaan täytä vaadittavia eettisiä kriteerejä.

14.2.2003 15:09

Vuonna 1982 perustettu ISSA on maailman suurin voittoatavoittelematon tietoturvajärjestö, johon kuuluu yli 2 000 jäsentä. SecurityFocuksen mukaan Kevin Mitnick hyväksyttiin järjestön jäseneksi 23. tammikuuta.

Muutamaa päivää myöhemmin hänen salasanansa järjestön jäsen sivuille peruttiin ja järjestö ilmoitti sähköpostitse, ettei ex-krakkerin tausta sovi yhteen ISSA:n "etiikkakoodin" kanssa.

ISSA vaatii jäseniltään kaikkien ammatillisten toimien ja velvollisuuksien suorittamista "lain ja korkeimpien eettisten periaatteiden mukaan". Useista tietokonerikoksista tuomittu Mitnick ei koe kohdan pätevän häneen koska jänen krakkeritoimintansa ei ollut ammatillista.

Standardit ja etiikka

ISSA:n Los Angelesin jaoksen johtaja Stephen Robinson näkee asian eri tavalla.

- Noudatamme tiettyä etiikkaa ja standardeja, emmäkä ota kadulta jäseneksi ketä tahansa, joka vain haluaa liittyä järjestöön, Robinson selitti

Mitnick on valittanut jäsenanomuksensa hylkäämisestä ISSA:n johtokuntaan ja pyytää järjestöä ottamaan hänet äänioikeudettomaksi jäseneksi koeajalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?