Kaksi pidätystä ja syyte - Digitoday - Ilta-Sanomat

Epäiltyjä krakkereita poliisin haaviin

Iso-Britannian poliisi pidätti torstaina kaksi nuorta miestä epäiltynä matoviruksen levittämisestä. Yhdysvalloissa 21-vuotiasta opiskelijaa syytetään tietomurrosta ja henkilötietovarkaudesta.

7.2.2003 16:28

Britannian poliisin pidättämien miesten epäillään kuuluneen kansainväliseen "THr34t-Krew"-nimiseen krakkeriryhmään, jonka jäljittämiseen ovat osallistuneen brittien lisäksi USA:n salainen palvelu, FBI ja Yhdysvaltain oikeusministeriö.

Uutistoimisto AP:n mukaan poliisi pidätti Darlingtonissa, Koillis-Englannissa 19-vuotiaan elektroniikka-asentajan ja Durhamissa 21-vuotiaan työttömän. Molempia miehiä epäillään osallisuudesta 18 000 tietokonetta saastuttaneen tietokoneviruksen kirjoittamiseen ja levittämiseen.

Henkilötietoja vakoiluohjelmilla

AP kertoi myös kolmannesta krakkeritapauksesta, jossa Bostonissa opiskelevaa 21-vuotiasta Douglas Boudreauta syytetään muun muassa salakuuntelusta, verkkomurrosta, piraattimateriaalin levittämisestä ja henkilötietopetoksesta.

Boston Collegen 21-vuotias opiskelija on syytteiden mukaan murtautunut kampusalueen tietokoneisiin näppäimistöä seuraavien vakoiluohjelmien avulla ja kerrännyt käyttäjätunnuksia ja salasanoja yli 4 800 henkilöltä.

Boudreau käytti syytteen mukaan saamiaan henkilö- ja tunnistetietoja maksuväliineenä kelpaavan opiskelijakortin väärentämiseen. Syyttäjät kertovat Bourdeaun tehneeen väärennetyllä kortilla noin 2 000 dollarin ostokset muiden opiskelijoiden tileille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?