A4 Media vaihtoi toimitusjohtajaa

Julkaistu:

Sisällöntuotantoyhtiö A4 Media Oy on järjestellyt uudelleen toimintaansa ja yritysjohdon vastuita. Aiemmin yhtiön varatoimitusjohtajana toiminut Seppo Siika-aho (33) on nimitetty yhtiön toimitusjohtajaksi. A4 Median perustaja ja aikaisempi toimitusjohtaja Markus Leikola (42) siirtyy yhtiön myynnistä ja langattomista palveluista vastaavaksi johtajaksi ja jatkaa hallituksen jäsenenä.
Yhtiön luovaksi johtajaksi on nimitetty Tanu-Matti Tuominen (34) vastuualueenaan digitaalisen median projektituotantojen ja osaamisen kehittäminen. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jari Tuovinen (34).

Yhtiö aikoo olla lähivuosina innovatiivinen ja vahva vuorovaikutteisten medioiden (web, digi-tv ja mobiilimedia) sisällöntuottaja, joka on kannattava ja arvostettu työnantaja sekä aktiivinen toimija alan yhteistyö- ja yritysjärjestelyissä. Vuoden 2003 liikevaihtotavoite on 1,5 miljoona euroa.

Vuosina 2000-2002 yhtiö panosti vahvasti mobiiliin sisältötuotantoon ja saavuttikin siinä useita hyviä kansainvälisiä läpimurtoja. Tuotannot ja tuotteet eivät kuitenkaan olleet kannattavia ja yhtiö sopeutti voimakkaasti syksyn 2002 aikana toimintaansa sekä teki järjestelyitä rahoitusasemaansa.

Kannattavaa nyt

Järjestelyiden jälkeen liiketoiminta on yrityksen mukaan ollut kannattavaa. Jatkossa A4 Media pitää mobiilituotantonsa sillä operaatiotasolla, joka mahdollistaa myös mobiilisisällöissä voittojen tekemisen markkinoiden mahdollisesti aktivoituessa.

Osana yrityksen talouden sopeuttamistoimia A4 Media teki vuonna 2002 kaksi osakeantia, joiden myötä yhtiö sai omistajikseen useita uusia henkilöosakkaita yhteensä noin 16,6 prosentin omistusosuudella ja vakiinnutti itselleen hyvän taloudellisen aseman. Samalla Tuovisen ja Tuomisen kehitysyhtiö Finance Group International Finland Oyj nosti omistuksensa A4 Mediasta osakeantien myötä noin 70 prosenttiin.

Yhtiön toiseksi suurin omistaja on perustaja Markus Leikola 11,4 prosentin osuudella, henkilöstön omistusosuus on yhteensä noin kolme prosenttia. Uudet henkilöomistajat ovat suomalaisia media- ja tietotekniikka-alan vaikuttajia sekä yksityissijoittajia.

Kommentit

    Näytä lisää