Innovatiivisia käsikirjoituksia jyrytetään - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kännykässä esitettävän elokuvan käsikirjoituksesta kisa

Kotimaisen lyhytelokuvan esityskanava Pixoff.net järjestää yhteistyökumppaneineen lajissaan ensimmäinen mobiilielokuvien käsikirjoituskilpailun uusille kuvapuhelimelle ja multimediakännyköille, joiden rajoitteet, kuten esimerkiksi näytön koko tekevät kilpailusta haastavan. Kilpailun pääyhteistyökumppaneina toimivat Elisa Oyj, Axel Digital Oy, Deco Media Oy ja Nokia Mobile Phones.

3.1.2003 13:22

- Tarkoituksena on kiinnittää erityistä huomiota käsikirjoittamisen ja ideoimisen tärkeyteen myös uusien esitysteknologioiden yhteydessä. Suurin osa nykyisistä mobiili- tai mikroelokuvista on tehty ensin johonkin muuhun kontekstiin, eivätkä ne näin ollen huomioi mobiililaitteiden erityispiirteitä, kertoo tuottaja Jari Hyttinen Provisual Oy:stä.

Hyttisen mukaan käsikirjoituskilpailussa etsitään uusia innovatiivisia käsikirjoituksia, jotka hyödyntävät uusien laitteiden tarjoamia mahdollisuuksia tai kiertävät luovasti niiden rajoitteita.

Suurimmat puhelinvalmistajat ovat kehittäneet kännykkämalleja, joilla voi ottaa valokuvia ja tallentaa videokuvaa sekä lähettää niitä toisiin vastaavat ominaisuudet omaaviin laitteisiin.

Uusi esitysväline haastaa vanhat tavat kertoa

Yhteisenä tekijänä uusissa kännykkämalleissa on pieni kuvaruutu. Kuva-ala on vain murto-osa verrattuna esimerkiksi televisioon tai tietokoneen näyttöön.

- Uusi esitysväline vaikuttaa kerrontaan ja kuvalliseen ilmaisuun, mutta myös tarjoaa uusia toiminnallisia mahdollisuuksia. Hyttinen sanoo.

- Koska odotukset uutta multimedia- eli mms-viestintää kohtaan ovat suuria, nyt etsitään vastausta kysymykseen: mistä löydetään laadukasta sisältöä uusiin laitteisiin?

Pixoff-käsikirjoituskilpailun voittajat julkistetaan Tampereen elokuvajuhlilla maaliskuussa 2003, Micromovies-seminaarin yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?