Puolet yrityksistä näkyy Internetissä

Viime vuonna omat Internet-sivut oli 51 prosentilla yrityksistä, jotka työllistivät yli viisi henkilöä. Edelliseen vuoteen verrattuna sivujen suosio lisääntyi kolme prosenttia. Lisäksi 13 prosenttia yrityksistä suunnitteli ottavansa kotisivut käyttöön tänä vuonna.

Kotisivuja on selvästi useammin isoilla kuin pienillä yrityksillä. 5-9 henkilöä työllistävissä yrityksissä kotisivut oli 38 prosentilla, 10-19 henkilöä työllistävissä yrityksissä jo 51 prosentilla ja yli sata henkilöä työllistävissä yrityksissä 90 prosentilla.

Internetiä käyttävien yritysten määrä lisääntyi viime vuonna 90 prosenttiin, edellisenä vuonna käyttäjiä oli 84 prosenttia. Tänä vuonna Internetiä käyttävien yritysten määrän ei enää arvioitu merkittävästi lisääntyvän. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tammikuussa julkistettavasta raportista Internet ja sähköinen kauppa yrityksissä 2002. Tiedot on kerätty kyselytutkimuksella viime keväänä.

Internet-kauppa oli vuosi sitten edelleen suhteellisen pientä. Sitä harjoitti 13 prosenttia yli viiden hengen yrityksistä. Niistä yrityksistä, joilla oli kotisivut, joka neljäs myi tuotteitaan Internetin kautta. Internet-kauppaa käyvistä yrityksistä 12 prosenttia tarjosi maksumahdollisuuden suoraan kotisivuillaan eli kaikkiin yrityksiin suhteutettuna yksi yritys sadasta. Yritysten Internet-myynnin arvo oli vuonna 2001 arviolta noin 1,7 miljardia euroa. Myynnistä lähes 90 prosenttia suuntautui kotimaahan ja noin 80 prosenttia oli yritysten välistä kauppaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?