Taustalla SOT, F-Secure, HP ja Oracle - Digitoday - Ilta-Sanomat

Suomen ensimmäinen Linux-Summit helmikuussa

Julkaistu: 3.12.2002 17:30

Suomen Ohjelmistotyö Oy (SOT) järjestää helmikuun 27.-28.2003 Suomen ensimmäisen tietohallinnon päättäjille suunnatun kaupallisiin Linux- ja avoimen lähdekoodin sovellutuksiin keskittyvän Linux Summit 2003 -tapahtuman Espoon Dipolissa. SOTin kanssa järjestelyistä vastaavat F-Secure Oyj, Hewlett-Packard Oy ja Oracle Finland Oy.

SOT perustelee tapahtuman tarvetta kasvaneella Linux-ohjelmistojen käytöllä yritysmaailmassa ja julkishallinnossa.

- Tilaisuuteen sisällytetty business- ja it-päättäjille suunnattu ohjelmakokonaisuus auttaa osallistujia ymmärtämään Linuxin tarjoamaa potentiaalia sekä arvioimaan realistisesti kokemuksiin perustuen sen tuomia säästöjä, SOTin toimitusjohtaja Santeri Kannisto korostaa.

Suomen Summit on Pohjoismaiden laajin Linuxiin ja avoimiin ohjelmistoihin keskittyvä tapahtuma. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa GNU-projekteista tunnettu Richard Stallman ja Linux Internationalin johtaja Jon "Maddog" Hall.

Tapahtumassa pyörii samanaikaisesti kolme yhtäaikaista ohjelmakokonaisuutta: Linux yrityskäytössä, Open Source Areena ja koulutus.

Linux yrityskäytössä esittelee erilaisia Suomessa toteutettuja Linux-ratkaisuja sisältäen syitä ja kokemuksia. Open Source Areena kertoo Linuxin ja avoimen lähdekoodin maailmasta, ja koulutuskokonaisuus tarjoaa Linuxiin ja avoimiin ohjelmistoihin liittyvää koulutusta muun muassa tietoturvasta, tietokannoista, Gnomesta, KDE:stä ja Linuxista toimistoissa.