PAF toi internet-pohjaisen osakepelin Suomeen

Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistys PAF toi ensimmäisenä Suomessa osakepelin pelivalikoimaansa. Peliin voi osallistua ainoastaan internetissä ja sitä pelataan joka arkipäivä. Osakepelistä on tarjolla kaksi vaihtoehtoa: Osakeveikkaus ja Paras viidestä.

19.11.2002 11:25

Molemmissa veikataan, minkä osakkeen arvo kehittyy prosentuaalisesti parhaiten yhden pörssipäivän aikana. Peliä pelataan Helsingin, Tukholman ja Nasdaqin pörsseissä noteeratuilla osakkeilla.

- Me täällä ylhäällä Pohjolassa puhumme useinmiten, että käymme kauppaa osakkeilla tai sijoitamme niihin. Ulkomailla, esimerkiksi Turkissa, käytetään sellaisia ilmauksia kuin "asettaa panoksia" tai "pelata pörssissä", ihan kuten kasinolla, PAFin internetpelien johtaja Stefan Pettersson sanoo.

- Laskemme houkuttelevamme asiakkaita niiden joukosta, jotka ovat kiinnostuneita osakkeista, mutta myös niiden joukosta, jotka ovat kiinnostuneita pelaamisesta, koska peli on nopea ja siinä on mukana rajoitettu määrä osakkeita. Tämä tekee pelistä helpon seurata - vähän kuin jalkapallo-ottelun, Pettersson lisää. Mikä parasta, PAFin osakepelissä pelaaja voi voittaa, vaikka osakkeiden kurssit laskevat.

Risti puuttuu

PAFin Osakeveikkaus muistuttaa perinteistä vakioveikkausta. Erona on se, että ristivaihtoehto ei ole. Kupongissa on kaikkiaan yhdeksän osakeparia, ja tarkoituksena on valita kunkin ottelun voittaja. Pelaajan tehtävä on veikata, kumpi kunkin otteluparin osakkeesta kehittyy paremmin eli kumpi osake on pörssipäivän aikana noussut enemmän tai laskenut vähemmän.

Voittoja maksetaan niille pelaajille, joilla on yhdeksän, kahdeksan tai seitsemän kohdetta oikein. Voiton suuruus määrittyy oikeiden kohteiden määrän lisäksi pelaajan asettaman panoksen, kokonaispotin ja saman määrän oikein veikanneiden mukaan. Osakeveikkauksessa on mahdollisuus myös käyttää järjestelmää.

Kiinteät kertoimet

Paras viidestä -peliä pelataan viidellä toisiaan vastaan asetettavilla osakkeilla, joilla on kiinteät kertoimet. Voittaja on se osake, joka kehittyy prosentuaalisesti parhaiten pörssipäivän aikana. Pelaajan on valittava se osake, joka kehittyy parhaiten, nousee eniten tai laskee vähiten. Jokaisella osakkeella on kerroin. Pelaajan mahdollinen voitto lasketaan kertomalla hänen asettamansa panos kertoimella.

Pelikohteet ovat auki kunkin pörssin avaamiseen saakka. Kun kyseessä oleva pörssi avautuu, ovat seuraavan päivän kohteet pelattavissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?