Inteliltä iso Xeon-julkistus

Intel julkisti maanantaina yhteensä 12 uutta tuotetta Xeon-tuoteperheeseen. Julkistukseen kuuluu prosessoreita, piirisarjoja ja alustoja Intel-palvelimille ja -työasemille.

Kyseessä on yrityksen tähän mennessä laajin yritystuotteiden julkistus ja ajoittuu seitsemän vuoden päähän ensimmäisestä moniprosessorointiin kykenevän sirun lanseerauksesta marraskuussa 1995.

Intel kertoi myös työasemiin tulevista innovaatioista. Niitä ovat muun muassa edistyneet grafiikka- ja liintäntäominaisuudet, tuki nopeammalle muistille sekä työasemasovelluksiin ja moniajoympäristöön tehokkuutta tuovalle Hyper-Threading-teknologialle.

Intel tuo nyt markkinoille neljä uutta kaksiprosessorisille palvelimille ja työasemille tarkoitettua Xeonia. Uusien prosessoreiden kellotaajuus on korkeimmillaan 2,8 gigahertsiä ja integroitua välimuistia on 512 kilotavua. Kaikki uudet Xeon-prosessorit valmistetaan 0,13 mikronin prosessiteknologialla.

Nopeampi väylä

Xeonit tukevat nopeaa 533 megahertsin väylää, fyysistä yhteyttä prosessorin ja piirisarjan välillä.

Mukana julkistuspaketissa oli kolme uutta piirisarjaa. Yhdessä uusien Xeon-prosessorien ja nopean väylän kanssa Intel E7501 -piirisarja kasvattaa Intelin mukaan kaksiprosessoristen palvelinten suorituskykyä yli 25 prosentilla. Piirisarja on myös omiaan sulautetun tiedonkäsittelyn markkinoille, missä erilaiset viestintään liittyvät ratkaisut, kuten kuormituksen tasaaminen, verkon turvallisuus, verkkoliikenteen hallinta, VoIP ja Web caching vaativat enemmän I/O-kapasiteettia ja muistia.

Aiemmin koodinimellä Placer tunnettu Intel E7505 -piirisarja on tarkoitettu kahden prosessorin Intel Xeon -työasemille. E7205 -piirisarja eli Granite Bay on puolestaan tarkoitettu yhden prosessorin perustyöasemille, jotka perustuvat Pentium 4 -prosessoriin.

Molemmat työasemille tarkoitetut piirisarjat tukevat USB 2.0:aa ja ovat Intelin ensimmäiset piirisarjat, joista löytyy tuki AGP 8x:lle. 8x:ssä on kaksi kertaa suurempi kaistanleveys kuin AGP 4x:ssä, joten se soveltuu hyvin raskaille grafiikkasovelluksille.

Kaikki kolme piirisarjaa ymmärtävät ddr-muisteja. E7501- ja E7505-piirisarjat tukevat myös 64-bittistä pci/pci-x:ää.

Hinnat suorittimille tuhannen kappaleen erissä: 2,8 GHz 455 USD 2,6 GHz 337 USD 2,4 GHz 234 USD 2,0 GHz 198 USD

Hinnat piirisarjoille 1 000 kappaleen erissä:

E7501 92 USD E7505 100 USD E7205 57 USD

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?