Virtuaalisten blossien vetelyn kohtaloksi koitui, kun lasten ja nuorten parissa työskentelevä kansalainen teki siitä ilmoituksen kuluttaja-asiamiehelle.
- Lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa markkinointia arvioidaan tavallista tiukemmin. Vaikka markkinointia ei suoraan suunnattaisi lapsille ja nuorille, se koskee heitä silloin, kun markkinoidaan jotain lapsia ja nuoria kiinnostavaa tuotetta. Matkapuhelinlogot ovat juuri tällaisia tuotteita, Mickwitz painottaa pörssiyhtiölle toimittamassaan huomautuksessa.
Mickwiczin mukaan markkinoinnilla tarkoitetaan kaikkea kaupallista viestintää, jolla edistetään myyntiä.
- Myös tuote itsessään luetaan joskus markkinointikeinoksi. Matkapuhelinlogot ovat tällaisia tuotteita. Niiden kaikki markkinointi perustuu tuotemallien esittelyyn Internetissä tai lehdissä.
Kuluttaja-asiamies toteaa, että blossi-logo yllytti kannabiksen käyttöön. Kannabis luokitellaan Suomessa huumausaineeksi, jonka käyttö on huumausainelaissa kielletty.
- Markkinointi, joka yllyttää lainvastaiseen toimintaan on kuluttajansuojalain vastaista, Mickwitz korostaa.
Kuluttaja-asiamies kehotti Jippii Group Oy:tä luopumaan huumelogon markkinoinnista. Yhtiö vahvisti kirjallisesti Mickwitzille poistaneensa sivultaan blossin tilausmahdollisuuden.