Tapahtumapaikkana Lahti - Digitoday - Ilta-Sanomat

Helsingin yliopistolla verkkoviestinnän muuntokoulutusta

Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta toteuttaa historiansa ensimmäisen muuntokoulutuksen elokuuusta alkaen. Viestinnän laitoksella aloittaa yhteensä 40 aikuisopiskelijaa opintonsa kohti valtiotieteiden maisterin tutkintoa pääaineenaan viestintä, erityisesti verkkoviestintä. Koulutukseen haki kaikkiaan 227 henkilöä.

21.8.2002 9:41

- Yhteiskunta vaatii sisällöntuottajilta yhä enemmän verkko-osaamista. Koulutuksella pyritään vastaamaan tähän kysyntään, sillä viestinnän laitoksella ei ole aiemmin ollut tästä aiheesta opintokokonaisuutta. Tavoitteena ei ole lisätä viestinnän ammattilaisten määrää, vaan muuntaa heidän sisällöllistä osaamistaan vastaamaan muuntuvan ja kehittyvän verkkoviestinnän tarpeita, sanoo projektikoordinaattori Minna-Maija Salomaa.

Verkkoviestinnän muuntokoulutus on Euroopan sosiaalirahaston (Etelä-Suomen lääninhallitus) osittain tukemaa koulutusta. Rahoitusta ja verkkoviestinnän muuntokoulutus -hanketta hallinnoi Helsingin yliopiston Tutkimus- ja koulutuskeskus Palmenia.

Koulutus on suunniteltu tapahtuvaksi työn ohessa. Opiskelu on suurelta osin itsenäistä ohjattua työskentelyä, jossa hyödynnetään verkkoa oppimisympäristönä. Lähiopetusta järjestetään Lahdessa noin kerran kuukaudessa. Tutkimus- ja koulutuskeskus Palmenian Lahden yksiköllä on lähes 20 vuoden kokemus viestinnän alan yliopistollisesta täydennyskoulutuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?