Etäturvaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Stonesoftilta uusi versio VPN Clientista

Stonesoft Oyj on julkaissut uuden version StoneGate VPN Client -ohjelmistostaan, joka mahdollistaa valmistajan mukaan käyttäjälle entistä turvallisemmat etäyhteydet, ja se suojaa myös käytettävän päätelaitteen yhteyden aikana. Stonesoft korostaa erityisesti uutuuden käyttäjäystävällisyyttä ja kustannustehokkuutta.

20.8.2002 10:49

Tavanomaiset VPN Client -ratkaisut mahdollistavat salatun liikenteen etäpäätteen ja yrityksen verkon välillä, mutta ne jättävät itse etäyhteydessä käytettävän päätelaitteen alttiiksi hyökkäyksille. Näin yksikin turvaton etäpäätelaite on riskitekijä koko yrityksen verkon kannalta.

Ongelma on usein ratkaistu lisäämällä päätelaitteeseen erillinen henkilökohtainen palomuuri. Se kuitenkin lisää ratkaisun kustannuksia ja tekee ratkaisusta monimutkaisemman sekä käyttäjälle että järjestelmän hallinnoijalle. Lisäksi henkilökohtaiset palomuurit eivät pysty tunnistamaan päätelaitteen sijaintia verkossa ja siksi ne saattavat estää myös sellaisen liikenteen, joka olisi sallittua esimerkiksi laitteen ollessa yrityksen sisäverkossa.

StoneGate VPN Client 2.0 tukee viimeisimpiä tietoliikenteen salaus- ja tunnistusmenetelmiä. Lisäksi siinä on aktiivinen liikenteen suodatusjärjestelmä, joka suorittaa yhteyksien valvontaa. Lisäksi järjestelmä tunnistaa päätelaitteen sijainnin verkossa helpottaen yhteydenottoa erilaisten verkkoyhteyksien (esim. wlan, gprs, modeemi) kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?