Säteilysuojaus lisää matkapuhelimien tasalaatuisuutta

Matkapuhelimien käyttövarmuus ja tasalaatuisuus paranevat puhelimen muovikuorien metallipinnoitussuojauksella. Savcor Coatings Oy:n kehittämä EMI (electromagnetic interference) -suojausteknologia estää sähkömagneettisen säteilyn aiheuttamat häiriöt kännyköiden sisällä.

12.8.2002 16:32

Tekes on merkittävästi rahoittanut ainutlaatuisen suojausteknologian kehittämistä. Sisäinen säteilynesto on välttämätön toiminnalle. Eristepinnoitus matkapuhelimissa estää tehokomponentteja ja passiivisia komponentteja häiritsemästä toisiaan.

- Käytännössä matkapuhelimet eivät toimisi ilman tätä puhelimen sisäistä säteilynestoa, kertoo Savcor Coatings Oy:n ja Savcor-konsernin toimitusjohtaja Hannu Savisalo.

Ruoste hallintaan

Savisalon mukaan matkapuhelimissa on käytetty EMI-suojauksena jo aikaisemmin eri menetelmillä tehtyjä pinnoitteita, mutta ne ovat olleet arkoja korroosiolle.

- Koska matkapuhelimia käytetään myös kosteissa olosuhteissa, korroosio on ollut todellinen ongelma, hän lisää.

Ruiskuttamalla, elektrolyyttisesti tai höyrystämällä tehdyt pinnoitteet eivät muutenkaan täytä puhelinvalmistajien kovia tasalaatuisuusvaatimuksia.

Tekes-tuella toimiva linja

Meidän käyttämässämme menetelmässä pinnoite on olennaisesti tiiviimpi kuin muissa vastaavissa teknologioissa. Teknisesti meidän ratkaisumme on kerta kaikkiaan parempi kuin muut menetelmät, Savisalo huomauttaa.

- Savcor Coatingsin EMI-suojaus on suurin meidän Tekesin kanssa toteuttamistamme projekteista. Tämä on ollut siinäkin mielessä merkittävä projekti, että siitä syntyi aivan konkreettisesti tuotannollinen tehdasprosessi. Olemme ottaneet jo toisen, tämän projektin aikana kehitetyn tuotantolinjan käyttöön, Savisalo toteaa. Savcor Coatings on perustettu 1996 ja se on osa Savcor-konsernia. Konsernin ensimmäinen yritys perustettiin 1981.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?