VTT parantamaan ohjelmistojen tietoturvaa

VTT on kehittänyt yhdessä Oulun yliopiston kanssa uuden nopeasti menetelmän ohjelmistojen tietoturvallisuustason arviointiin. Uuden menetelmän avulla tietoturvavirheet voidaan havaita jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ne mahdollistavat tietomurrot järjestelmiin.

5.6.2002 14:56

Ohjelmistojen kasvava monimutkaisuus vaikeuttaa sekä itse ohjelmointivaihetta että testausta. Tästä aiheutuu jatkuvasti lisääntyviä haasteita ohjelmistojen tietoturvalle ja toimintavarmuudelle. Codenomicon Oy hyödyntää menetelmää liiketoiminnassaan.

Kehitetty tietoturva-analyysi perustuu ohjelmistoihin syötettäviin poikkeuksellisiin, odottamattomiin data-elementteihin. Aiemmat käyttökelpoisimmat tietoturva-analyysimenetelmät ovat vaatineet lähdekoodin, joka vain harvoin toimitetaan tuotteen mukana. Lisäksi lähdekoodiin perustuva analyysi vaatii ammattitaitoa ja vie paljon aikaa.

Uusi menetelmä on alunperin kehitetty PROTOS-projektissa.

Codenomicon Oy aloitti liiketoimintansa alkuvuodesta 2002. Yritys tarjoaa uusia mittareita ohjelmistojen tietoturvallisuuden ja laadun määrittämiseen, sekä asiantuntijapalveluita ja koulutusta tietoturvalliseen ohjelmistokehitykseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?