Digitoday

Suomalaiset innokkaita kannettavien käyttäjiä

Julkaistu:

Suomalaiset ovat innokkaita kannettavien tietokoneiden käyttäjiä. Suomalaiset pitävät kannettavaa tietokonetta lähinnä viestintävälineenä ja mukaan otettavana toimistona, mutta myös nykyaikaisena leikekirjana, johon kootaan erilaisia henkilökohtaisia asioita.
Intelin teettämässä yhdeksässä Euroopan maassa (Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Italia, Alankomaat, Espanja, Ruotsi ja Iso-Britannia) toteutetussa tutkimuksessa tutkittiin eurooppalaisia kannettavan tietokoneen käyttötapoja. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen yleiseurooppalainen tutkimus, jossa selvitetään miten ja missä kuluttajat käyttävät kannettavia tietokoneita.

Tutkimusta varten haastateltiin 3 382 kuluttajaa, jotka joko omistavat kannettavan tai ovat aikeissa sellaisen hankkia.

Haastatteluun vastanneista nykyisistä ja tulevista kannettavan tietokoneen käyttäjistä 69 prosenttia omistaa myös pöytätietokoneen, joten kannettavan tietokoneen tuomalle liikkuvuudelle on olemassa selvä tarve. Ruotsissa vastaava luku on 84 prosenttia ja Tanskassa 78 prosenttia.

Euroopan sylimikromarkkinat kasvavat jatkuvasti, sillä eurooppalaiset haluavat lisääntyvässä määrin tehdä työtä ja olla verkkoyhteydessä myös liikkeellä ollessaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Erilaisia asenteita

Eri maissa asuvat eurooppalaiset näyttävät käyttävän sylimikrojaan hyvin eri tavoin. Ranskalaiset ilmaisevat itseään 2000-luvun taiteilijoina kannettavaa tietokonetta käyttäessään ja ruotsalaiset puolestaan vertaavat kannettavaansa selkäreppuun, jota he kantavat mukanaan. Ranskalaiset ja italialaiset nauttivat musiikin säveltämisestä tietokoneellaan ja tanskalaiset ja britit puolestaan kirjoittavat päiväkirjaa.

Varsinkin Itä-Suomessa kannettavia tietokoneita käytettiin mielellään pelien pelaamiseen (26 % vastanneista) sekä MP3-musiikin tallentamiseen ja kuuntelemiseen (19%). Oululaiset käyttävät sylimikroaan luovasti: 14 % oululaisista kertoo käyttävänsä kannettavaa musiikin säveltämisessä ja kuuntelemisessa. Lapissa asuvat käyttivät sylimikroja muita enemmän päiväkirjan kirjoittamiseen (33%).

Kommentit

    Näytä lisää