Vastaus Intelin "dumppaukseen" - Digitoday - Ilta-Sanomat

Myös AMD alentaa prosessoriensa hintoja

Julkaistu: 31.5.2002 5:54

Advanced Micro Devices Inc ilmoitti torstaina alentavansa suorittimiensa hintoja. Näin se seuraa kilpailijansa Intel Corpin aiemmin tällä viikolla tekemiä hinnanalennuksia.

AMD:n hinnanalennusten skaala ulottuu seitsemästä prosentista 52 prosenttiin kannettavissa mikroissa. Pöytäkoneisiin tarkoitettujen prosessorien alemyyntiprosentit ovat 11-32. Hinnanalennusten takana on paitsi halu pysyä kilpailukykyisenä vaihtoehtona myös tehdä tilaa uusille ensi kuussa esiteltäville suoritinmalleille, Reuters kertoo.

AMD:n osuus maailman mikroprosessorimarkkinoista on noin 18 prosenttia.

Intel aloitti

Intel alensi aiemmin tällä viikolla prosessoreidensa hintoja jopa 53 prosentilla kertoen, että alennusten takana ovat sen miljardien dollareiden investoinnit uuteen valmistusteknologiaan, jotka ovat maksaneet itsensä takaisin, ja alkaneet näin tuottaa etua asiakkaille.

Kyse on siis taitavasta sanojen asettelusta kovenevassa prosessorikisassa.

AMD vahvasti mukana

Merrill Lynchin analyytikon Joe Oshan mukaan aiemmin valmistusongelmista kärsinyt AMD on parina viime vuonna pärjännyt erittäin hyvin Athlon-prosessorin esittelyn jälkeen.

AMD laski Athlon XP -sirujen hintaa 22-32 prosentilla. Se pudotti myös Athlon MP- ja Duron-prosessoreiden hintoja.

Kannettavissa alet suuremmat

AMD pyrkii vahvasti kannettavien tietokoneiden markkinoille, koska katteet siellä ovat paremmat. Siksi hinnanlaskut mobiilisiruissa olivat suuremmat kuin pöytäkoneiden prosessoreissa. Mobile Athlon 1700+:n hinta laski 52 prosenttia, kun taas Mobile Athlon XP 1600+:n hintaa tarkistettiin 49 prosenttia alaspäin ja Mobile Athlon XP 1500+ on nyt puolestaan 30 prosenttia aiempaa edullisempi.

AMD:n pitäisi esitellä uusi prosessorinsa, Athlon 2200+ ensi kuun alussa. Kyseessä on pöytäkoneisiin tarkoitettu versio, jonka kellotaajuus on 1,8 gigahertsiä.

Molempien valmistajien hinnanalennusten tavoitteena on myös nostaa pc-myyntiä ylipäätään.