Opetusministeriö avasi koulutuspalvelun netissä

Opintoluotsi on uusi verkkopalvelu kaikille opiskelu- ja koulutusmahdollisuuksista kiinnostuneille suomalaisille. Kyseessä on kanava internetissä olevaan koulutustietoon. Se antaa myös välineitä opiskelun suunnitteluun, valintojen tekoon ja opiskelun arkeen.

29.4.2002 8:42

Opintoluotsi on opetusministeriön käynnistämä ja Euroopan sosiaalirahaston tukema kehittämishanke, joka aloitettiin vuonna 2000 ja joka jatkuu vuoden 2006 loppuun asti. Palvelun kehittämistä koordinoi Helsingin yliopiston Tutkimus- ja koulutuskeskus Palmenia.

Opintoluotsi tarjoaa opetusministeriön mukaan monta mahdollisuutta tutustua opiskelun maailmaan: hakurobotin ja linkkihakemiston avulla oppilaitosten www-sivuilta, palvelua varten toimitetuista tieto-osuuksista tai ajankohtaisten artikkelien ja uutisten välityksellä.

Opintoluotsin hakurobotti etsii tiedot mm. oppilaitoksista, opetuksesta, hakemisesta ja aikatauluista suoraan koulutuksen järjestäjien omilta verkkosivuilta. Linkkihakemiston avulla taas voi etsiä tietoa aihepiireittäin, kuten ulkomailla opiskelusta, ammattiin tai työhön liittyvistä opinnoista ja verkko-opiskelusta.

Opintoluotsin tieto-osuudet on toimitettu olemassa olevan koulutustiedon pohjalta, yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Ne tukevat käyttäjän koulutusvalintoja ja –päätöksiä kuvaamalla esimerkiksi tutkintojen, koulutusalojen ja oppilaitosten erityispiirteet, korostetaan ministeriöstä.

Palvelu avattiin perjantaina osoitteessa www.opintoluotsi.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?