SOTin uudet tuotteet lisäävät Linuxin vetovoimaa

Suomen Ohjelmistotyön, SOT Oy:n uudet Linux-tuotteet tekevät Linuxista entistä houkuttelevamman vaihtoehdon yrityksille. Suomenkielinen SOT-Office täyttää toimisto-ohjelmistolle asetettavat vaatimukset ja uudet SOT Linuxit viitoittavat tulevaisuuden Ipv6-maailman mahdollisuuksia.

26.4.2002 15:04

Open Officeen pohjautuva SOT Office on tervetullut vaihtoehto suurille organisaatioille, jotka harkitsevat tulevaisuuden toimisto-ohjelmistopakettia. Se mahdollistaa joustavan siirtymävaiheen toteutuksen vaikka organisaatio päättäisi vaihtaa samalla käyttöjärjestelmän: paketti toimii sekä Linuxissa että Windowsissa.

- SOT Office toimii windowsissa jopa nopeammin kuin Linuxilla. Nopeus riippuu jonkin verran eri koneiden komponentteihin liittyvistä eroista, kertoo SOT:n tekninen johtaja Santeri Kannisto.

Mistä kommunistinen Open Source tekee rahaa?

Eräs olennainen haaste on vastata kysymykseen toiminnan jatkuvuudesta. Mistä avoimeen lähdekoodiin perustuva toimintamalli voi tehdä voiton, joka mahdollistaa toiminnan jatkuvuuden? Open Sourcen toimivuuttahan on kyseenalaistettu erityisesti Microsoftin varapresidentin, tanssitaiteilija Steve Ballmerin toimesta. Ballmer on sitä mieltä, että avoin lähdekoodi on kommunismia ja paha asia.

Liiketoimintamalli on yksinkertainen ja sopii silti yhteen avoimen lähdekoodin anarkistisen ideologian kanssa. Koodin saa kuka tahansa - päivitykset ja tuki maksavat. Siinäpä se yksinkertaisuudessaan.

Uudet Linux-jakeluversiot viitoittavat tietä

SOT:n uudet SOT-Linux -nimellä kulkevat käyttöjärjestelmäversiot ovat myös kiinnostavia. Niissä on natiivi tuki Ipv6-protokollalle. Tämä tekee uudesta SOT-Linuxista tiettävästi ensimmäisen Ipv6-sovelluskehitykseen käyttökelpoisen Linux-jakeluversion maailmanlaajuisesti.

Ipv6-protokolla on laajennus, joka on otettu käyttöön lähinnä siitä syystä että muutoin erilaisten kannettavien internet-päätteiden ja matkaviestimien yleistyessä nykyinen ip-avaruus loppuisi kesken. Uusi ip-osoitteiden laajennus varmistaa sen että osoite avaruus ei lopu lähiaikoina kesken.

Beta on jo stabiili

Uusien käyttöjärjestelmien kehitys on sujunut yrityksen edustajien mukaan hyvin.

- Beta-versiota on jo käytetty kriittisissä liiketoimintasovelluksissa, kertoo SOT:n Esko Wessman.

Yksi olennainen uutuus verrattuna muihin Linux-jakeluversioihin SOT:n tuoreissa käyttöjärjestelmäversioissa on Linux Standard Base (LSB) -tuki. LSB on standardi, joka määrittelee missä eri sovellukset sijaitsevat hakemistopolussa ja miten niiden asentaminen tehdään.

Tämän lisäksi SOT Linux osaa etsiä Windows-käyttäjän järjestelmähakemistoista olennaiset tiedot käyttäjän asetuksista, kuten verkkoparametreistä, modeemiyhteyksistä ja muista vastaavista tekijöistä. Linuxin asentaminen Windowsin rinnalle tai sijaan helpottuu siis entisestään.

Maksullisen SOT-Linuxin hintaan sisältyy pelkän asennusmedian ja ohjeiden lisäksi myös laaja asennusopas ja 90 päivän ohjelmistotuki, joka sisältää myös tietoturvan kannalta olennaisista ohjelmistopäivityksistä kertovan vahtipalvelun.

Palvelinversion kohderyhmänä ovat käyttäjät, jotka tarvitsevat suomeksi dokumentoidun alustan keskiraskaaseen tai raskaaseen ympäristöön. Paketti sisältää tuen myös tavanomaisista poikkeaville oheislaitteille. Tuki ja etävalvonta sisältyvät niin ikään hintaan kuin myös määräaikainen, sähköposteista virukset ja madot suodattava EVP-viruspalvelu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?