Suomi kasvaa 30% - Digitoday - Ilta-Sanomat

Accenturen Silén yhtiön Pohjoismaiden johtoon

Accenture Oy:n toimitusjohtaja Markku Silén (46) on nimitetty yhtiön Pohjoismaiden johtajaksi ja jäseneksi yhtiön maailmanlaajuiseen Executive Committeehen. Hän jatkaa myös Suomen yhtiön toimitusjohtajana asemapaikkanaan Helsinki.

23.4.2002 13:20

Silén arvioi nimityksen taustalla olevan Suomen yhtiön hyvä taloudellinen menestys. Viime elokuussa päättyneenä tilivuonna yhtiön liikevaihto kasvoi 30 prosenttia 78 miljoonaan euroon ja sama vauhti on jatkunut kuluvana tilivuonna.

Muita Silénin meriittejä ovat Nokian, Sammon ja 3i:n kanssa perustetun yhteisyrityksen, Meridea Financial Softwaren synnyttäminen sekä kaksi vuotta sitten Suomeen perustettu mobiililaboratorio, joka on nyt yli sadan hengen Accenture Technology Solutions -tytäryhtiö. Lisäksi Suomessa on tällä hetkellä 80 ulkomaista konsulttia kehittämässä monikanava- ja internethankkeita.

Accenturen pohjoismaisessa organisaatiossa työskentelee 2 400 henkilöä, joista 440 on suomalaisia. Lähes puolet Pohjoismaiden liikevaihdosta kertyy kommunikaatio- ja elektroniikka-alan ratkaisuista.

Silén on vastannut viimeisen vuoden ajan myös pohjoismaisista mobiilisektorin asiakkuuksista. Suomen toimitusjohtajana hän on työskennellyt kahdeksan vuotta, sitä ennen kuusi vuotta Cap Geminin Suomen toimitusjohtajana ja aikaisemmin seitsemän vuotta Digitalin Equipment Corporation Oy:n koulutus- ja tietohallintojohtajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?