Liikenne- ja viestintäministeriö - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tv:n näkyvyysongelmiin apua parantamalla antenneja

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä katsoo, että television näkyvyysongelmat voidaan ratkaista parantamalla antennilaitteistoja. Näkyvyys voidaan korjata ilman kohtuuttomia kustannuksia.

16.4.2002 15:00

Työryhmä esittää, että Yleisradio opastaa television käyttäjiä löytämään sopivan antenniratkaisun tai hyödyntämään digitaalista tekniikkaa. Ylen tulisi myös vielä kerran tutkia eräillä yksittäisillä alueilla, voitaisiinko näkyvyyttä parantaa alilähettimillä. Huomiota tulisi kiinnittää etenkin seutuihin, joilla ongelmatalouksia on ainakin 50.

Työryhmä kiinnittää huomiota siihen, että televisioverkkojen digitalisointi helpottaa näkyvyyttä ongelmallisilla alueilla. Osa käytössä olevista digisovittimista onkin hankittu nimenomaan näkyvyyden parantamiseksi.

Jos televisiokuvaan ei saada parannusta kohtuuhintaisella vastaanottolaitteistolla, katsojan tulisi työryhmän mielestä voida anoa televisiomaksun alentamista. Televisiomaksua voitaisiin kohtuullistaa poikkeustapauksissa vastaanotto-olojen mukaisesti.

Ylellä velvollisuus

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä pohti Yleisradion kanavien analogisen jakeluverkon näkyvyysongelmia. Ylellä on velvollisuus tuoda julkisen palvelun tv-ohjelmisto kaikkien saataville.

Koko Suomessa eriasteisista laatuongelmista kärsii arviolta 2 000 taloutta. Näistä kymmenisen prosenttia on talouksia, joihin ei analogisella tekniikalla saada tyydyttävää televisiokuvaa kohtuullisin kustannuksin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?