Puhelin tärkeämpi tytöille kuin pojille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Amerikkalaislapsille web on televisiotakin rakkaampi

Jos yhdysvaltalaisten lasten ja nuorten pitäisi valita viestintävälineistä vain yksi, verkkoviestintä veisi voiton televisiosta ja puhelimestakin, kertoo tuore kyselytutkimus. Puhelin puolestaan oli tytöille selvästi tärkeämpi väline kuin pojille.

9.4.2002 11:33

Internet vei voiton televisiosta ja puhelimesta, kun yhdysvaltalaiset lapset kyselytutkimuksessa kertoivat mediamieltymyksistään. Osana laajempaa The Home Technology Monitor -selvitystä tehdyssä kyselyssä lasten piti valita kuudesta viestintävälineestä yksi, jonka he haluaisivat, jos muista pitäisi samalla luopua.

Kaikkiaan 33 prosenttia 8-17 -vuotiaista amerikkalaisista valitsisi netin käytön. Televisio olisi rakkain 26 prosentille ja puhelin 21 prosentille. Radion valitsisi viisitoista prosenttia vastaajista.

Tyttöjen ja poikien mediavalinnoissa oli nähtävissä selviä eroja, raportoi How Children Use Media Technology -kyselyn toteuttanut Knowledge Networks/Statistical Research. Esimerkiksi televisio oli pojille viestintävälineenä kaksi kertaa niin tärkeä kuin tytöille. Vastaavasti puhelin oli yli kaksin verroin tärkeämpi tytöille kuin pojille. Internetin suosiossa ero ei ollut näin selvä vaan sen asetti ykkössijalle pojista 38 prosenttia, kun taas tytöistä se oli 28 prosentin suosikki.

Tutkimuksen tehneen KN/SRI:n erikoisalaa on mediateknologiaan liittyvä kulutustutkimus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?