Web houkuttelee riskipeliin raha- ja seksimielessä

Internet on vaaran paikka varsinkin pelimiehille. Amerikkalaistutkimuksen mukaan online-pelaajien ongelmat ovat usein muita syvempiä. Britanniassa taas on julkaistu tutkimus, joka kytkee seksitautien yleistymisen nettiin.

Online-pelipalveluita käyttävä peliongelmainen ajautuu helpommin syviin vaikeuksiin kuin ne, jotka pelaavat muualla. Näin sanovat psykologian tohtorit George Ladd ja Nancy Petry Connecticutin yliopistosta tutkittuaan lähes neljääsataa uhkapelin harrastajaa. Heistä noin joka kymmenes luokiteltiin peliongelmaiseksi. Vain 22 prosentilla nettipelejä kokeilemattomista oli ongelmia, kun taas online-kokemusta hankkineista 74 prosenttia oli ajautunut vaikeuksiin, BBC:n uutisportaali raportoi sunnuntaina terveyssivuillaan. Netissä pelasivat uutisen mukaan etenkin nuoret ja naimattomat, muuta ryhmää pienempituloiset ja vähemmän koulutetut. Tutkimuksen mukaan pelihimoisia houkuttelee verkossa mahdollisuus pelata suojassa lähimmäisten huolestuneilta katseilta. Mitä syvemmäksi riippuvaisuus nettipeleistä muodostuu, sitä todennäköisemmin pelaaja alkaa kärsiä myös terveydellisistä ongelmista tai masennuksesta ja ryhtyy ehkä ottamaan riskejä myös seksuaalisessa käyttäytymisessään, tutkijat sanovat. Britit etsivät syytä seksitauteihin web-kontakteista

Internetillä saattaa olla yhteys myös hiv-riskikäyttäytymiseen ja seksitautien yleistymiseen, väittää puolestaan tuore brittitutkimus. Äskettäin British Psychological Societyn konferenssissa esitellyn tutkimuksen aineistona oli runsaat 740 homomiestä. Tutkimuksen mukaan miehistä, joilla oli käytössään nettiyhteys, joka kolmas käytti sitä seksiseuran etsimiseen. Netistä seuraa löytäneiden hiv-negatiivisten sanottiin harrastavan turvatonta seksiä uuden partnerinsa kanssa tuplasti todennäköisemmin kuin muualta löydetyn seuralaisen kanssa. Tämä näkyi myös tuoreiden hiv-tartuntojen jakaumassa. Äskettäin British Medical Association vetosi mediaan, jotta se sisällyttäisi etenkin televisiosarjoihin seksivalistusta, koska sukupuolitaudit ovat maassa huolestuttavasti yleistymässä sekä nuorten heterojen että homo- ja bi-seksuaalimiesten keskuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?