Kotien laajakaistamarkkinat kasvavat rajusti

Brittiläisen konsulttiyrityksen Arc Groupin mukaan maailmanlaajuisten koteihin suunnattujen laajakaistamarkkinoiden arvo kasvaa 80 miljardiin dollariin vuoteen 2007 mennessä. Tähän mennessä laajakaista ehtii myös vallata kodeissa asemat hitaammilta modeemiyhteyksiltä.

6.3.2002 7:16

Arc Groupin mukaan nykyisten alan markkinoiden liikevaihto kasvaa seitsemänkertaiseksi tähän päivään verrattuna viidessä vuodessa, Newsbytes kirjoittaa.

Dsl (Digital subscriber lines) vie silloin lähes kolmanneksen internet-yhteyksistä. Hyvänä kakkosena lähituntumassa tulevat laajakaistakaapeliyhteydet ja loppuja pikkusijoja vievät satelliitti-, kuitu- ja langattomat teknologiat.

Vakiilikevaihto kiinnostaa

Liikevaihdonnälkäiset palveluntarjoajat haluavat käyttäjien siirtyvän laajakaistalinjoihin, koska se tuo vakioliikevaihtoa ja vähentää epävarmuutta, raportin tekijä Tim Page kertoo.

- Raaka hintasota on väistämättä edessä, Page väittää. Briteissä asiaan on vaikuttanut British Telecomin päätös laskea dsl-hintansa 21 taalaan kuukaudessa.

Vaikka kotilaajakaistaliittymien määrä on paljon businessliittymien määrää suurempi, liikeasiakkaat puolestaan tuovat palveluntarjoajille paljon enemmän rahaa, koska linjat ovat nopeampia ja käyttäjien määrä liittymää kohti on paljon suurempi kuin kodeissa, raportissa todetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?