Palm ja Gateway todistavat Microsoftia vastaan

Kämmenmikrovalmistaja Palm Inc. ja pc-valmistaja Gateway Corporation on haastettu todistamaan Microsoft Corporationia vastaan yhdeksän Yhdysvaltain osavaltion syyttäessä ohjelmistojättiä epäterveestä kilpailusta.

Osavaltiot ovat jo aiemmin kertoneet haastavansa pitkälle toistakymmentä it-yritystä todistamaan Microsoftia vastaan elokuun 11. päivänä alkavaksi suunniteltuun oikeudenkäyntiin.

Gatewaylta odotetaan Reutersin mukaan lausuntoa, jonka mukaan Microsoft ei saisi syrjiä sellaisia pc-valmistajia, jotka eivät käytä sen tuotteita verrattuna Microsoftin tuotteita käyttäviin yrityksiin.

Palmin odotetaan lausuvan Microsoftin yrittävän hankaloittaa Palmin tuotekehitystä estämällä tätä tutustumasta Microsoftin kehitysvälineisiin, ja että Microsoftia vastaan suunnatut pakotteet ovat välttämättömiä, jotta Palm pystyisi jatkossakin kehittämään windowsin kanssa yhteensopivia ratkaisuja.

Microsoft on ilmoittanut niinikään kutsuvansa it-yritysten edustajia puolustamaan yhtiön näkemyksiä.

Microsoftin tapausta johtava tuomari Kollar-Kotelly jatkaa osapuolten kuulemista kuudes maaliskuuta. Tiukempia sanktioita koskevat selvitykset käynnistyvät 11. maaliskuuta ja jatkuvat 6-8 viikkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?