Uusi verkkojulkaisu merihistoriasta

Helsingin yliopiston Kulttuurien tutkimuksen laitoksen www-oppimateriaalin kehittämishankkeessa on julkaistu uusi verkkojulkaisu "Väylien varsilta - Suomen historialliset merimerkit ja luotsipaikat".

27.2.2002 15:30

Helsingin Yliopiston, Merenkulkulaitoksen ja Museoviraston yhdessä toteuttama multimedia sisältää runsaasti uutta tietoa merenkulun ja saariston kulttuurihistoriasta. Sadat ennen julkaisemattomat kuvat ja piirrokset tarjoavat upean mahdollisuuden tutustua merenkulun rakennusperintöön sekä kaukaisten majakka- ja luotsisaarien elämään. Julkaisu on tuotettu Kansatieteen oppiaineessa.

Julkaisussa perehdytään merimerkkien ja laivaväylien historiaan sekä tarkastellaan merenkulunturvallisuudesta vastanneiden ammattiryhmien elämäntapaa ja työnkuvaa. Kulttuurihistorian ja merietnologian alaan lukeutuva tietopaketti on tarkoitettu itsenäiseksi tietolähteeksi sekä etäopiskelun ja luentokurssien oppimateriaaliksi.

Julkaisua on täydennetty useilla tietoiskuilla ja alan asiantuntijoiden laatimilla artikkeleilla. Kirjoittajina ovat muun muassa Helsingin yliopiston merihistorian ja museologian amanuenssi Anne Ala-Pöllänen, majakkatutkija ja merikapteeni Seppo Laurell sekä merenkulun rakennusperintöön perehtynyt tutkija Harri Nyman.

Reitti saaristoon löytyy tästä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?