Nakutyttöjen nettikämppä ei saa häätöä

Yhdysvaltain korkein oikeus ei puutu nakuilevien tyttöjen kotitouhuja seuraavan nettipalvelun toimintaan. Tampan kaupunki on tahtonut häätää liiketoiminnan asuinalueeltaan, mutta oikeus pitää puuhia puhtaan virtuaalisina.

27.2.2002 14:24

Kun joku nakuilee rahasta netissä, missä on hänen todellinen toimipaikkansa? Yhdysvaltain korkeimman oikeuden mielestä virtuaaliviihteessä tirkisteltäväksi tarjoutuvan kodin katuosoitteella ei ole väliä. Todellisuustelevisioon verrattavaa tirkistelymahdollisuutta netissä tarjoava verkkopalvelu VoyeurDorm kuvaa tyttökämpän elämää floridalaisessa Tampan kaupungissa.

Osa sen virkamiehistä katsookin, että tyttökämppä rikkoo toiminnallaan kaupungin järjestyssääntöä. Heidän mukaansa kyse on siis kaupallisen seksin harjoittamisesta keskellä asuinaluetta.

Asuinalueella vain virtuaalisesti Wired -lehden mukaan Yhdysvaltain korkein oikeus päätti maanantaina, ettei se ota käsiteltäväkseen alemmassa oikeusasteessa VoyeurDormin eduksi tuomittua tapausta. Syynä on oikeuden mukaan se, että palvelu pyörii vain verkossa, ei itse asuinalueella.

Palvelun tuottajankin mielestä ratkaisevaa on tapauksessa se, etteivät asiakkaat vieraile talossa vaan verkkopalvelussa, jossa heiltä lehtitietojen mukaan veloitaan tirkistelystä 40 dollarin kuukausimaksu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?