EU korostaa kilpailukykyä tietoyhteiskunnassa

EU:n on toimittava nykyistä tehokkaammin tullakseen maailman kilpailukykyisimmäksi tietoyhteiskunnaksi. Tähän tavoitteeseen pääseminen edellyttää eEurope-toimintasuunnitelman jatkamista vuoteen 2005 ja keskittymistä toimenpiteisiin, joilla julkinen sektori voi parhaiten edistää unionin tuottavuutta.

27.2.2002 8:18

Näihin lopputuloksiin päätyivät Espanjan Vitoriassa kokoontuneet EU:n televiestintä- ja tietoyhteiskuntaministerit. Suomea kokouksessa edusti liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi.

Teleministerien mukaan tieto- ja viestintätekniikan laajamittainen hyödyntäminen kansalaisten, yritysten ja viranomaisten jokapäiväisessä toiminnassa on keskeinen osa kilpailukykyistä tietoyhteiskuntaa. Yhteisiä ponnisteluita tulisikin kohdistaa erityisesti palvelutarjonnan kehittämiseen käyttäjien tarpeiden pohjalta.

Suomi peräänkuulutti tulevalta toimintasuunnitelmalta nykyistä strategisempaa lähestymistapaa. Sasi ehdotti uusiksi toimenpiteiksi kaikkien viestintäverkkojen avaamista tietoyhteiskunnan palveluiden tarjonnalle, sähköisen liiketoiminnan esteiden poistamista ja mobiilin Internetin edistämistä.

Virallisen lähtölaukauksen eEurope 2005 –ohjelman valmistelulle antaa Barcelonan Eurooppa-neuvosto 15.-16.maaliskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?