Seksi ei myy tarpeeksi Sanoman lehtiä Belgiassa

Sanoma Magazinesin tytäryhtiön, Mediaxisin Belgiassa julkaisema Playboy-tyyppinen Menzo-kuukausijulkaisu on joutunut myöntämään suurennelleensa levikkilukuja. Viralliseti Menzon kuukausilevikki oli noin 30 000, mutta se supistui yllättäen 5 000:lla. Sen jälkeen kun päätoimittaja Frank Buysse sai potkut viime kuussa, sisäpiirin tiedot kertovat levikin olleen alle 20 000.

22.2.2002 14:36

Buysse syyttää suomalaisia siitä, ettei Menzo jaksanut kiinnostaa enää. Hän sanoo lähteneensä tajuttuaan, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin seksilehtien hengissäpysyminen.

Ilmoittajat eivät ole olleet ilahtuneita levikkilukujen kaunistelusta ja heidän sanotaan harkitsevan vastoimia.

Muutenkaan seksilehdet eivät ole maassa menestyneet. Sanoma Magazinesiin kuuluva Hollannin Playboy menetti levikistään viime vuonna 23 prosenttia. Hollannin levikintarkastusviraston HOI:n mukaan Playboyn levikki laski alle 70 000:n viime vuoden kolmannella neljänneksellä. Luku on matalin lehden vuonna 1983 alkaneen ilmestymisjakson aikana.

Vuonna 2000 Playboyn levikki oli keskimäärin 100 000 eikä se ole koskaan ennen laskenut alle 90 000:n.

Poliisiapu evättiin

Sanoma Magazinen levikinedistämistoimet ovat joutuneet Hollannissa oikeuden hampaisiin. Markettien kassapistelevitykseen tarkoitettu uusi "keltainen" Prenza-aikakauslehti aikoi pukea näyttelijöitä poliiseiksi jakelemaan lehden ensimmäistä numeroa ilmaiseksi. Tuomioistuin kuitenkin kielsi vuokraamasta uniformuja levikin edistämiseen, vaikka niitä saakin vuokrata näytelmäesityksiin.

Prenzan esimmäisessä numerossa kerrottiin muun muassa, että 234:llä hollantilaisella poliisimiehellä on rikosrekisteri.

Prenza ilmoittaa haluavansa olla lehti, joka raportoi elämän raa?at tosiasiat. Valikoimassa on perhedraamaa, rikoksia ja liikenneonnettomuuksia, mutta seksi ei sivuille mahdu.

Lehden on määrä olla 24-sivuinen ja sitä levitetään 9 000 pisteessä marketissa, bensa-asemilla ja lehtikioskeissa. Uudella lehdellä Sanoma pyrkii paikkaamaan perinteisten laatuperhelehtien kuten Libellen ja Margrietin laskevaa levikkiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?