Hallintointijärjestelmä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Endero ja Noventum selkeyttävät Finlandiahiitoa

Finlandiahiihdossa käytetään tänä vuonna osallistujatietojen hallinnointijärjestelmää, jolla kisojen järjestäjillä on tuoreeltaan käytössään tiedot sekä kilpailijoista että itse kilpailun tuloksista.

22.2.2002 9:44

Ratkaisun ovat Finlandiahiihdolle toteuttaneet suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle tietohallintopalveluita toteuttava Noventum Oy ja tiedonhallintaan erikoistunut Endero Oyj.

Erilaisiin kisatapahtumiin soveltuva, selainkäyttöinen ja Java-pohjainen järjestelmä on integroitu sekä kilpailujärjestäjien tulos- että talousjärjestelmiin. Sen avulla kilpailijat voivat ilmoittautua tapahtumaan ja maksaa osallistumismaksunsa suoraan kisajärjestäjän verkkosivuilla.

Kisajärjestäjät voivat tietojen avulla puolestaan antaa esimerkiksi kilpailijalle sopivan, tämän kuntoarvioon pohjautuvan kilpanumeron. Järjestelmään on yhdistetty myös on järjestäjien sisäinen tekstiviestipalvelu, jolla ladun varrella päivystävä talkoolainen voi lähettää kansliaan vaikka tiedon matkansa keskeyttäneestä hiihtäjästä.

- Järjestelmä sisältää kaikki tarvittavat toiminnot kisojen järjestämiseen. Sen avulla esimerkiksi kilpailun ajanotto päivittyy suoraan järjestelmään,kertoo Finlandia-hiihdon pääsihteeri Erja Hakkarainen.

- Päädyimme tähän, koska Finlandia-hiihdossa käsitellään tuhansien ihmisten tietoja. Tietokannassamme on yli 60 000 henkilöä, joihin tietoa verrataan ennen kuin hiihtäjä saa varsinaisen osanottovahvistuksen. Massatapahtumiin liittyvien tietojen hallinta on tähän saakka ollut hidasta ja monimutkaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?