Laaja kyselytutkimus: - Digitoday - Ilta-Sanomat

Amerikkalaisteinit viestivät nettivetoisesti

Internet on yhä suositumpi teiniviestin. Yhdysvalloissa 18-19 -vuotiaat nuoret pitävät nettiä jopa puhelinta tärkeämpänä vuorovaikutusvälineenä.

4.2.2002 14:45

Yhdysvalloissa neljä viidesosaa 12-17 -vuotiaista nuorista käyttää sähköpostia yhteydenpitoon ystävien ja sukulaisten kanssa. Vieläkin ahkerampia postittelijoita ovat 18-19 -vuotiaat, joista yli 90 prosenttia viestii sähköpostitse.

Internet on suosittu väline myös nopeassa viestinvaihdossa. Pikaviestien vaihto verkossa tai lähettäminen matkapuhelimiin on tuttua 70 prosentille 12-17 -vuotiaista ja yli 80 prosentille 18-19 -vuotiaista nuorista.

Laajahkon kyselytutkimuksen mukaan 18-19 -vuotiaille nuorille netistä on tullut jopa puhelinta tärkeämpi viestintäkanava. Ikäryhmästä 56 prosenttia laittoi suosikkilistallaan puhelimen vasta kakkoseksi.

Amerikkalaisteinit eivät sanojensa mukaan etsi verkosta vain viihdettä ja vuorovaikutusta vaan myös asiatietoa. Läksyihin ja koulutehtäviin verkosta etsi tukea noin kuusi kymmenestä vastaajasta. Verkon viihdepalveluista suosituimpiin kuului musiikin kuuntelu ja imurointi omalle koneelle. Kaikkein suosituinta ajanvietettä oli kuitenkin pelaaminen verkossa.

CyberAtlaksen uutisoimaan kyselyyn haastateltiin kaikkiaan 6700 teini-ikäistä. Tutkimuksen teki AOL:n yhtiöihin kuuluva Digital Market Servces Inc.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?