HP:n Fiorina: Linux valmis läpimurtoon

HP:n kiistelty pääjohtaja Carly Fiorina uskoo Linuxin olevan valmis läpimurtoon kiitos avoimen lähdekoodin, mikä tekee suuryritysten näkökulmasta käyttöjärjestelmästä joustavan ja kustannustehokkaan.

Fiorinan mukaan innovatiivisia Linux-ratkaisuja on jo käytössä esimerkiksi pankkisektorilla, viihdetuotannossa, palveluntarjoajilla sekä Internet-infrastruktuurin ja teknisen tietojenkäsittelyn alueella.

Tutkimuslaitos Gartner arvioi, että huolimatta taloudellisesta epävarmuudesta Linux-ratkaisujen liikevaihto kasvaa tänä vuonna 50 prosentilla.

Fiorina käytti avauspuheenvuoroaan hyväksi myös HP:n ja Compaqin meneillään olevan fuusion promoamiseen:- Kuten tiedätte, fuusio on herättänyt voimakasta keskustelua. Tämä kombinaatio on hyväksi Linuxille. (Compaqin kanssa) Me kasvatamme yritysbusinestamme, it-palveluliiketoimintaamme sekä pc- ja tulostinliiketoimintaamme. Listan kärjessä (yritysasiakkailla) on Linux. Emme voi tuottaa pettymystä niille asiakkaillemme, jotka haluavat Linuxia.

Linux, Windows, Unix

Vaikka Fiorina hehkuttikin Linuxin kustannuksia säästävää vaikutusta, hänen suhtautumisensa Linuxin tulevaisuuteen oli maltillisempi kuin IBM:n. Hän totesi Windowsin ja Unixin pysyvän edelleen voimissaan, vaikka Linux kasvaakin 10 miljardin liiketoiminnaksi seuraavan 3-5 vuoden aikana.

HP julkisti äskettäin Linux-yhteistyönsä animaatioita tekevän DreamWorksin kanssa. Kolmevuotisen sopimuksen arvo on useita miljoonia dollareita. HP toimittaa koko Linux-teknologian elokuvastudiolle.

Carly Fiorina kuvaili LinuxWorldissä käyttämässään avauspuheenvuorossa myös HP:n aloitteita, joilla se osallistuu Linuxin edistämiseen. Asiakkaita lähestytään kokonaisvaltaisilla Linux-ratkaisuilla, jotka käsittävät myynnin, konsultoinnin, tuen, koulutuksen ja yhteistyön Linux-kehittäjien sekä laite- ja ohjelmistokumppaneiden kanssa.

Laitepuolella mukana ovat palvelimet, korttipalvelimet, työasemat, tallennus-järjestelmät, tulostimet, yritys-PC:t ja tietoliikenneräkit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?