Teleseksi ei kuulu iltapäivään

Puhelimet välittävät vuorokauden ympäri punastelematta puhetta siitä, mistä on puute. Televisiossa teleseksin ja online-deittailun todellisuutta esittelevä dokumentti sopii vain myöhäisiltaan, muistuttaa kanadalaiskanavia vahtiva valvontaelin.

Viime elokuussa kanadalaisella Bravo! -kanavalla televisioitu dokumentti, jossa puhelinseksi- ja teledeittipalvelujen asiakkaat kertoivat avoimesti kokemuksistaan, on saanut virallisen "tuomion". Päätöstään kuukausien ajan hautoneen Canadian Broadcast Standards Councilin määräyksestä tv-yhtiö joutuu julkisesti pahoittelemaan ohjelman varhaista esitysaikaa.

Elokuisena päivänä kello 16 kanadalaisella tv-kanavalla esitetty dokumentti Love on the Line käsitteli muun muassa teleseksiriippuvuutta, kuvasi tele-erotiikan luonnetta käyttäjien omin sanoin ja antoi asiakkaiden kertoa teletreffikokemuksistaan.

Sekstaajien sukupuoli ei määrää oikeaa lähetysaikaa

Dokumentista Broadcast Standards Counciliin kannellutta kansalaista ärsytti etenkin ohjelman aitous, sillä kielenkäyttöä ei ollut kaunisteltu.

Ensimmäisessä yhteydenotossaan valittajaa tuntui kuitenkin CBSC:n mukaan vaivaavan ensisijaisesti se, että ohjelma "keskittyi homoseksuaaliseen teleseksiin". Neuvoston mukaan valittajan väite oli liitoiteltu, koska seksuaalivähemmistöille ohjelma-ajasta oli omistettu noin 15 prosenttia, minkä lisäksi homot ja lesbot ovat täysivaltaisia kanadalaisia "emotionaalisesti, seksuaalisesti ja muutoinkin".

Ohjelman televisiointia edelsi kanavalla sekä suullinen että kirjallinen huomautus, jonka mukaan esitettävä ohjelma sisältää "karkeaa kieltä", minkä vuoksi se ei sovellu lasten yksin katsottavaksi. Ohjelmassa ei myöskään esitetty seksiakteja eikä pornografista kuva-aineistoa, tv-yhtiö huomautti vastineessaan. CBSC:n päätös velvoittaakin kanavan ainoastaan televisioimaan näinä päivinä julkiset pahoittelut tapahtuneen johdosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?