Uusi Linux-PDA USA:n markkinoille

Linux-PDA:t tulevat. Linux-yhteisön uumoilema trendi alkaa nousta. Aiemmin lähinnä japanilaisten yhtiöiden kotimarkkinoilleen suuntamien laitteiden lisäksi on luvassa muutakin.

9.1.2002 8:27

Linux-maailma on jo jonkin aikaa odottanut, että tiedossa olleet Linux-käyttöjärjestelmällä toimivien kämmentietokoneiden kehityshankkeet kantaisivat hedelmää. Nyt niitä alkaa kypsyä.

Olivettin Yhdysvaltalainen tytäryhtiö Royal Consumer Information Products tiedottaa julkistavansa tiistaina alkaneilla Las Vegasin kulutuselektroniikkamessuilla uuden laitteensa nimeltään Royal Lin@x.

Intelin 206 megahertsin StrongARM-suorittimen ympärille on rakenneltu värinäyttö, 16 megatavua Flash ROM-muistia sekä 32 megatavua RAM-muistia. Linuxilla näistä on luonnollisesti tarkoitus ottaa kaikki irti.

Ohjelmistopuolesta kerrotaan, että mukana tulee "täydellinen web-selain", osoitekirja, kalenteri ajanhallintajärjestelmineen, muistikirja, laskin ja muunneltava näyttö. Lisäherkkuina on mp3-soitto-ohjelmisto, sisäänrakennettu mikrofoni ja ulostulo kuulokkeille.

Bravo! Oikeasti valinnanvaraa käyttöjärjestelmän suhteen !

Pöytäkoneeseen tiedon synkronointia varten toimitetaan ohjelmistot niin Windows-koneille kuin Linux-koneillekin. Totuttuun tapaan ohjelmisto hoitaa haluttujen tietojen synkronoinnin yhden näppäimen painalluksella.

Laitteeseen on mahdollista saada langaton nettiyhteys, minkä lisäksi siinä on puhelinmodeemi. Asiaan kuuluvat USB-, infrapuna-, ja sarjaportit löytyvät myös.

Lehdistötiedotteessa kehutaan kovasti laitteen olevan ensimmäinen, joka rikkoo hinnoittelullaan perinteisillä PDA-käyttöjärjestelmillä varustettujen laitteiden rintamaa. Kiistämättä lupailtu 300 dollarin hinta moisin ominaisuuksin varustetusta laitteesta on omiaan herättämään mielenkiintoa. Laitteen toimitukset alkavat kuitenkin vasta vuoden toisella neljänneksellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?