Punalippu-Linux hakkasi Windowsin Beijingissä

Beijingin kaupunki valitsi itselleen ohjelmistot kiinalaisilta toimittajilta ja jätti Microsoftin nuolemaan näppejään. Punalippu-Linux astui ison harppauksen eteenpäin.

7.1.2002 7:56

Tutkimusyhtiö Gartner on julkistanut tuoreessa raportissaan mielenkiintoisen asian. Kiinan pääkaupungissa Beijingissä paikallishallinto on tehnyt ohjelmistohankinnoista kiinalaisia toimittajia suosivia päätöksiä ja hylännyt kokonaan Microsoftin tarjouksen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kiinalaisten on Linux-versio, "punalippu-Linux" etenee aimo harppauksen eteenpäin. Asia on merkittävä siksi, että Kiinassa ollaan laajalti siirtymässä luvattomien ohjelmistojen käytöstä ohjelmistojen ostamiseen. Kehitys liittyy Kiinan liittymiseen maailman vapaakauppajärjestö WTO:oon ja Kiinan lupaukseen pistää tekijänoikeusasiat kuntoon.

Jos kyseessä on uuden trendin ensi merkit, se merkitsee kahta asiaa: Kiinan ohjelmistoteollisuuden kehittymistä ja merkittävää takaiskua Microsoftille yhdestä voimakkaimmin kasvavista markkina-alueista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?