The Registerin tarkkavainuiset vahtikoirat ovat taas olleet tarkkana Microsoftin suhteen. Heillä on ilmeisesti melko hyvä tietolähde Microsoftin sisäpiirissä, koska Microsoftin myyntiorganisaatiota myyntiponnisteluihin piiskaavan Brian Valentinen humoristiset paimenkirjeet vuotavat näköjään jatkuvasti julkisuuteen.
Tällä kertaa Valentine on ottanut teemakseen Linuxin mollaamisen. Kirje alkaa huomautuksella siitä, miten viesti on luottamuksellinen ja kuinka sitä ei saa lähettää eteenpäin tai edes näyttää kenellekään. Heti sen jälkeen Valentine toteaa: "Nyt kun edellisen viestini vuodettua julkisuuteen koko maailma tietää, että otamme Linuxin vakavasti - hetkinen - mistä lähtien he ovat luulleet, että emme ota heitä vakavasti?!?"
Kun Valentine on ensin antanut käytännöllisiä neuvoja siihen, miten kirjeen kohderyhmänä olevien Microsoftin jälleenmyyjien kannattaa ottaa selvää siitä, käytetäänkö asiakkaiden projekteissa Linuxia, hän keskittyy kertomaan, mitä Redmondissa on ryhdytty tekemään Linuxin pysäyttämiseksi.
Ensinnäkin Redmond on nimennyt uudelleen Linux Competitive Champ-ohjelman ja tarkistanut hieman sen tavoitteita. Linux Insiders -ohjelman tärkein tavoite on Linuxin voittamiseen tähtäävän yhteistyöverkoston rakentaminen.
Toiseksi Microsoft on palkannut ryhmän UNIX/Linux -osaajia neuvomaan, miten kyseisistä järjestelmistä siirrytään Microsoftin järjestelmiin.
Myytti ^n
Kolmanneksi Redmond keskittyy "Linux-myyttien" romuttamiseen. Ensimmäinen Valentinen mainitsemista "myyteistä" on Linuxin ilmaisuus. Tämän romuttamiseksi Microsoft on Valentinen mukaan tilannut tutkimuslaitos DH Brownilta selvityksen Microsoftin järjestelmän kilpailukyvystä verrattuna Linux-palvelimeen. Ilmeisesti argumentin logiikka on kärjistäen: jos kerran Linux ei pyöri ilmaisessa raudassa, ei käyttöjärjestelmäkään voi olla ilmainen.
Linuxin edullisuutta ryhdytään tutkimaan Valentinen mukaan myös vertaamalla sitä Windows-ympäristöön eri käyttötarkoituksissa kuten www-käytössä, tiedostopalvelimena ja tulostuspalvelimena. Selvitys on luvassa maaliskuussa.
Koko huumoripläjäyksen voi lukea The Registerin jutusta.